Kterak zelený skřet endorfiny zabil...

Dnes to bude jen krátce…Přeci jen máme pátek a nemyslím si, že by se nám chtělo čísti sáhodlouhé litanie. Můj koment se dnes bude týkat fenoménu, který se během posledních dní objevil ve zprávách jak na internetu, tak v jiných médiích. Určitě jste zaznamenali klučinu, který si vlastní pílí a nápadem chtěl splnit sen.

Četl jsem o něm také. Našel jsem si mnoho článků a zpráv, kde se píše o jeho nápadu, jak si vydělat na herní počítač. Četl jsem, jak pro rychlejší výdělek a splnění snu rozšířil své technické zázemí. Také jakým fenoménem se stala jeho stránka na facebooku. Tu můžete shlédnout zde.
Nápad se mi velmi líbil a i když nechci nikterak snižovat odhodlání mladého chlapce, vidím za činy jeho rodiče. Což je jedině dobře. Pomoci synkovi ve směřování i realizaci nápadu je svým způsobem povinností všech rodičů a jejich podpora by měla být samozřejmá. Přeci jen, věk jedenácti let je už dostatečný pro chápání významu peněz, jejich vydělávání a hospodaření s nimi. Jeho stránku jsem „lajknul“, křížalky však neobjednal, jelikož to je zboží, které nepoptávám pro běžnou spotřebu. Nemyslím si, že by to však nějak jeho obchodu uškodilo.
Chtěl jsem s nadšením sledovat jeho pokračující úspěch a sdílet radost při koupi počítače, na kterém by mohl ulpět jeho pot a dřina.

Poslední čísla co jsem viděl na fb napovídala, že je již blízko.

A co se nestane? Dnes pátrám po zprávách na netu, jako každý den (včera jsem to však lehce zanedbal) a co nevidím. Malý odporný skřítek vypadající jak věrný parťák zlobra se marketingově zviditelní a udělá ze sebe opožděného ježíška.
Malý podnikatel je rád a já se mu nedivím.
Neví však o co přišel! A to mne štve nejvíce! Neví, že přišel o ten úžasný pocit uspokojení a pohody a štěstí, když si za svoji píli a práci splní sen. Nepoznal z toho tu vůni a příchuť  úspěchu. Určitě bude mít ještě mnoho šancí v životě tyto pocity z práce zažít. Tenhle však mohl být ten první...

A matlák alzák to dojebe….

 

Rád bych ke konci upozornil, že mne napadá několik způsobů jak se na tom mohl skřet zviditelnit a ponechat malému podnikateli šanci aby si užil ty endorfiny v plné náloži. Další možnosti a způsoby jsem i dneska četl a také se některé z nich mohli uskutečnit. Tak proč to bylo takhle? Marketingové oddělení chlastalo tequillu a přišel tenhle nápad? Než ho zrealizovali, mohli aspoň vystřízlivět…
Protože vzali něco, co už se nevrátí.
Tomášovi přeji, ať má ze svého vysněného počítače radost, zároveň však ať neustává v činnosti a za legislativního zastřešení od rodičů již může začít vydělávat na svoji první nemovitou věc!

 

Přeji Vám klidný pátek

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michal Kern | pátek 17.1.2014 12:31 | karma článku: 9,51 | přečteno: 647x
  • Další články autora

Michal Kern

Test úspěšný!

7.4.2017 v 9:26 | Karma: 17,67

Michal Kern

Jak se těšíte na „socík“?

26.3.2015 v 16:40 | Karma: 29,04

Michal Kern

Sakra drahá integrace!

9.3.2015 v 11:28 | Karma: 38,73

Michal Kern

Tunel jak má být!

3.3.2015 v 18:38 | Karma: 17,57