Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Václav Havel v roli Mikuláše

Bývalý prezident Václav Havel je známý nejen díky své politické a spisovatelské kariéře, ale také tím, že se velmi zajímá o charitu a pomoc druhým. Tuto neděli se již pošesté promění v Mikuláše na tradičním charitativním bazaru v prostorách Pražské křižovatky.

Mikulářský bazar pořádá Nadace Dagmar a Václava Havlových Vize 97 již šestým rokem a vedle možnosti nákupu vánočních dárků a podpory dobré věci nabídne také celou řadu známých osobností, které přijdou do kostela sv. Anny, dnes známého jako Pražská křižovatka. Již samotný prostor je zcela výjimečný, jedná se o odsvěcený kostel, který není přístupný veřejnosti každý den, pouze se výjimečných příležitostech. Jeho návštěva rozhodně stojí za to, i když vás Vánoce zrovna neberou a na slavné tváře nejste až tak zvědaví. Ovšem kombinace těchto tří faktorů dělá z celé akce výjimečnou příležitost, která by neměla ujít vaší pozornosti. Nápad na mikulášský bazar vznikl v hlavě Dagmar Havlové, které se již jako první dáma intenzivně věnovala charitativní činnosti. Nápad poskytnout dobročinným organizacím příležitost prezentovat svou činnost pod jednou střechou realizovala poprvé v roce 2004 a využila k tomu právě prostor bývalého kostela. Ten ostatně kompletně spravuje právě nadace manželů Havlových. Ze zdevastovaného odsvěceného kostela se stalo mezinárodní duchovní středisko. Poprvé jsem v těchto prostorách byla před mnoha lety na módní přehlídce, to byl kostel v dezolátním stavu. Když jsem se sem po rekonstrukci vrátila, nevěřila jsem vlastním očím. Všichni zúčastnění mají můj velký obdiv, že se vůbec do tak náročného projektu vůbec pustili. Vedle pořádající Nadace Vize 97 se dobročinného bazaru, který si již našel své místo v kalendáři tradičních předvánočních akcí, zúčastní také Nadace Charty 77 – Konto bariéry, Člověk v tísni, Výbor dobré vůle, Mammahelp, Domov sv. Karla Boromejského, Helppes, Nadační fond Českého rozhlasu – Světluška, Tea Comfort.eu, Nadační fond Slunce pro všechny, Domov svaté Rodiny a sdružení DebRA ČR. Výtěžek z prodeje svých výrobků směřuje Nadace Vize 97 na sbírkový účet sociálního projektu Fond porozumění. Mikulářský charitativní bazar se koná v neděli 5. prosince 2010 mezi 12. a 18. hodinou v Pražské křižovatce ve Zlaté ulici, vchod z Liliové ulice nebo z Anenského náměstí. Potkáte tu oba manželé Havlovy, Jana Potměšila, Anetu Langerovou a další. O hudební doprovod se postará orchestrem pod taktovkou Varhana Orchestroviče Bauera.

Autor: Cindy Kerberová | čtvrtek 2.12.2010 20:50 | karma článku: 8,01 | přečteno: 1458x
  • Další články autora

Cindy Kerberová

Jaká byla první módní noc v Česku? Hvězdná, luxusní a krátká

Historické centrum Prahy žilo ve čtvrtek v noci módou, aktuálními i budoucími trendy. Konala se první velká módní noc, která i přes nepřízeň počasí nalákala stovky návštěvníků do obchodů. Ty mimořádně nechaly otevřeno až do nočních hodin a nabídly skutečné lahůdky. K vidění byl i kousek zlaté éry Hollywoodu.

1.6.2013 v 12:10 | Karma: 9,32 | Přečteno: 896x | Společnost

Cindy Kerberová

Blešák, bazar, sekáč, jarmark. Místa, kde najdete skutečné poklady

Ve světě módy včetně té nejvyšší, kde ženy platí statisíce za jedinou sukni, se pohybuji osmnáct let. Chození na přehlídky a do obchodů se stalo mou každodenní rutinou, která sem tam překvapí, občas přinese pocit vzrušení, ale spíš nudí. Až na místa označená jako bazar, blešák, jarmark, sekáč - prostě hrabárna, kde za pár peněz objevíte kousky nadčasové, časem prověřenou kvalitu a styl i totální ujetiny. Tato místa, zvláště je-li můj nájezd úspěšný, prostě miluju a nepřestávám zbožňovat.

26.11.2012 v 17:50 | Karma: 9,54 | Přečteno: 1671x | Diskuse| Ona

Cindy Kerberová

Prsa výstavní a žádný kruhy pod očima

Je to pár dnů, co jsem měla si zašla na vernisáž fotografické výstavy oslavující krásu ženského těla tak, jak jen pánbůh stvořil. Charismatická zpěvačka Renata Drössler se na prahu padesátky svlékla před fotoaparátem známé české fotografky Lenky Hatašové. Výsledek? Intenzivní, očarující, inspirující.

3.11.2012 v 21:25 | Karma: 20,26 | Přečteno: 3665x | Diskuse| Ona

Cindy Kerberová

Doktor Živago po italsku. Zimní kolekce Salvatore Ferragamo v Praze

Slavní italská módní značka, proslavená především dokonale padnoucími botami, v úterý večer představila v pražské pobočce kolekci podzim - zima 2012/2013. Salvatore Ferragamo se pro tuto sezonu nechává unést do Ruska počátkem 20. století a vypráví po svém slavný příběh doktora Živago. Návrhář Massimiliano Giornetti si pro letošní zimu připravil skutečnou lahůdku v podobně velmi zdobné, výrazné a přitom delikátně elegantní a především velmi nositelné dámské kolekce pro italskou značku Salvatore Ferragamo.

17.10.2012 v 8:30 | Karma: 5,87 | Přečteno: 292x | Diskuse| Ona

Cindy Kerberová

Pětka v podání prvního muže. Chanel sází na Brada Pitta

Co se týče světa módy, zdá se, že tu vše již bylo, nic nového se vymyslet nedá a lidi jen tak něco nezaujme. A přece se sem tam objeví nové jméno či projekt, který probudí tento mikrosvět ze ospalosti mezi sezonami. Jedním z takových počinů je bezesporu nová kampaň na starý parfém. Ikonickou dámskou vůni Chanel No. 5 totiž propaguje muž - Brad Pitt.

15.10.2012 v 22:58 | Karma: 5,84 | Přečteno: 290x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusko do konce srpna zakázalo vývoz cukru, chce zajistit stabilitu na trhu

4. května 2024  7:16

Rusko přechodně zakázalo vývoz cukru ze země. S odkazem na vládní nařízení o tom píší ruské tiskové...

Španělské ministerstvo se rozhodlo zrušit cenu býčích zápasů. Vyvolalo kritiku

4. května 2024  7:05

Španělské ministerstvo kultury se rozhodlo zrušit národní cenu býčích zápasů. Informoval o tom...

Do konce roku by se mohlo konat další jednání české a ukrajinské vlády, řekl Fiala

4. května 2024  6:48

Do konce letošního roku by se podle premiéra Petra Fialy mohlo konat další společné jednání české a...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4307x
Nerozená optimistka s kladným pohledem na život s enormním zájmem o módu a všechno, co se týká této pro mnohé dost povrchní oblasti.

Seznam rubrik