Minuta slávy

Zakladatel ODS drží Nečasovu vládu v klinči. Pan poslanec Šťastný, Šnajdr, Fuksa a spol. si přejí, aby se odcházející prezident ujal předsednictví v ODS.

Jejich postup je nedemokratický a bezohledný. V demokratických institucích platí pravidlo, že po diskuzi a svobodném vyjádření i protichůdných názorů se hlasuje. Výsledek hlasování pak má respektovat i přehlasovaná menšina. To však dnes neplatí. Tzv. rebelové, jako figurky na šachovnici v rukou velkého manipulátora, prožívají své minuty slávy. Média jim věnují zvýšenou pozornost, zajímají se o jejich návrhy a postoje. Všem je sice od počátku zřejmé, že jim nejde o žádnou úpravu navrhovaných ekonomických zákonů a jejich zájem je čistě politický. Hrají velké divadlo. Je očividné, kdo je režizérem tohoto představení. Z pozadí ho režíruje prezident, který už položil jednu vládu své strany. Bylo to uprostřed našeho předsednictví v EU, před početným mezinárodním publikem. Taková mezinárodní ostuda je přesně to, co režizér zamýšlel. Osobní sobecké ambice, pocit triumfu a vlastní důležitosti jsou přednější než naše mezinárodní reputace.

To, že hlasování o balíčku ekonomických zákonů navrhuje premiér spojit s otázkou důvěry vládě, bude pro tyto slavné „rebely“ prubířským kamenem a svědectvím, o co jim vlastně jde. Myslím si, že budou hlasovat pro, nepodřežou si přece pod sebou větev, na které sedí. Však to i sami veřejně prohlašují. Jim nejde o pád vlády, jim jde o daně?! Dobře vědí, že pokud by hlasovali proti, zcela jistě by ztratili své současné pozice a upadli v zapomnění stejně jako jejich předchůdci ve sněmovně typu bývalé poslankyně Zubovové, Javůrkové, Melčáka, Wolfa a dalších. Tzv. rebelům přece nikdy nešlo o prospěch společnosti, ale jen o jejich pozice např. ve správní radě Všeobecné zdravotní pojišťovny.

Myslím si, že další vyjednávání s rebely v ODS postrádá smysl a je jen ztrátou času. Jde o jejich poslední velkou roli a poslední minuty slávy. Nové volby by s velkou pravděpodobností byly ve znamení vítězství levice a rebelové, i kdyby dosáhli odstranění Nečase z funkce premiéra a předsedy strany by se s velkou pravděpodobností již nestali členy nově zvoleného parlamentu. Pravděpodobně by přišli o stávající pozice a postupně upadli v zapomnění, stejně jako například jejich geniální bývalý kolega a tvůrce rovné daně pan Tlustý.  

Vítězem bude muž v pozadí. Oni to budou, kterým se snad podaří ho udržet v aktivní politice. Velkého manipulátora, který sleduje své sobecké cíle a nese zodpovědnost za náš ekonomický i společenský vývoj po listopadu 1989 včetně současného neutěšeného stavu naší společnosti.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karel Kavička | středa 24.10.2012 8:55 | karma článku: 13,32 | přečteno: 631x
  • Další články autora

Karel Kavička

Jáchymovské peklo 2018

28.5.2018 v 17:04 | Karma: 20,26

Karel Kavička

Šach – mat

27.1.2013 v 17:00 | Karma: 17,80

Karel Kavička

Volby

14.1.2013 v 21:15 | Karma: 10,42