Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Rozum do kapsy pro všechny

Volte mě při příštích volbách a slibuji rozum do kapsy každému, aneb, čím víc naslibuji, tím dál se dostanu.I tak by se dala stručně shrnout situace minulých dní, kdy se opět voliči nechali nachytat a návnadu si vzali i s navijákem.

 

O situaci, kterou chystám zmínit, velmi dobře pojednává článek ČSSD naslibovala v krajích nereálné změny. Opět se ukázalo to, co ČSSD už jednou provedla, tedy prostého občana jednoduše podvedla. Ano, realita už je taková. I politika patří do obchodní sféry, a tedy pokud politici, resp. zde přímo politické strany, potřebují hlasy občanů, dokáží pro to obětovat téměř vše, dokonce i nemožné. Dobře jsou u nás pořád zastoupeni lidé v důchodovém věku, pravidelně, a z historických důvodů bezmyšlenkovitě, dávající hlas KSČM. Některé kraje v republice na tom nejsou zejména co se pracovních příležitostí týče dobře, zde byla vždy jistotou volba pro ČSSD, jelikož v programu vždy bylo myšleno na sociální zázemí, což lidem, kteří měli problém najít práci, bylo blízké, a jejich volba byla správná, za jejich situaci nenesli celkovou vinu oni sami.

Letos se ale ČSSD podařilo na svoji stranu stáhnout i takové lidi, kteří ani plnění žádných slibů nepotřebují. Jelikož platí pravidlo, že každá korunka se hodí, a v Čechách to platí dvojnásob, nejeden občan tohoto státu se nechal zlákat - kdo chce víc, nemá nic. Voliči prostě slyšeli na všechny laciné sliby, ano, opravdu když vám slíbím každý den deset rohlíků pro domácnost, zvolíte mě? Díky za hlas, pošlu je na strouhanku. V podstatě jde o to, přemýšlet o tom, jak moc je jaký slib realizovatelný, a ne přemýšlet o tom, jak moc je uchu lahodící, no, ehm, spíše peněžence, vzhledem k výsledkům krajských voleb.


A tak, slibuji Vám všem rodinné balení Rozumu do kapsy, když mě budete při jakékoliv příležitosti volit. Voličům ČSSD, kteří nejsou jejich skálopevnými příznivci, se to určitě bude hodit, a ti, co volili správně, a rozum tedy mají, mohou publikace využít v případě obrany před náhodně procházejícím člověkem, lamentujícím nad navýšením důchodů, zvýšením platů či dokonce školkách pro všechny.

V podstatě drtivá většina předvolebních slibů může v následujících téměř dvou letech očekávat jedinou odpověď: "To jsou sliby pro případ, že vyhrajeme volby do Sněmovny. Ať už předčasné v létě 2009, nebo řádné o rok později. A pak je jako vládní strana splníme.", říká Bohuslav Sobotka - místopředseda ČSSD.

Současná vláda opravdu nemůže býti opěvována superlativy, to si upřímně přiznejme, ale v poměru s tím, co by se mohlo v parlamentních volbách stát, ať už předčasných nebo řádných, se jedná o stranu seriozní a myslící na budoucnost, ne o stranu myslící na sebe, rozdáním toho, co ani nemá, a tím získáním voličů. Je teď opravdu na zamyšlenou, jak pravice přesvědčí voliče, a jak to dokáží i voliči ve svém okolí. Protože, chce-li tato země sociální stát, a vyhraje-li ČSSD volby do parlamentu, tak je dvacet let vývoje pryč.


Osobně mi připadá, že lidé by chtělo takový modernější "komunismus". Aby zůstaly možnosti dnešní doby, tedy to, co bylo za totality prostým občanům zapovězeno, ale sociální jistoty na úrovni let předchozích. Prostě stručně, aby se stát o lidi postaral ve všech směrech, byl takový jejich bohatý strýček, co jim bude dávat a oni se budou mít bez rozdílů stejně. Ze současného stavu a z toho vyplývajícího pohledu na názory občanů tohoto státu mi je nedobře.


Autor: Tomáš Kavalek | pátek 24.10.2008 7:00 | karma článku: 27,61 | přečteno: 1429x
  • Další články autora

Tomáš Kavalek

V žádném případě nejsem rasista, ale...

Nejsem rasista! Toť informace na úvod. Už několik měsíců probíhá tzv. krize. Lidé mají pocit, že nejsou peníze. Snižují se odměny, zdražují produkty, ale i ta rodina, které se řadí do kategorie „chudých“ má zpravidla auto, plazmovou nebo LCD televizi, rychlovarnou konvici, mikrovlnou troubu, aj.

22.2.2011 v 9:10 | Karma: 27,99 | Přečteno: 1774x | Diskuse| Společnost

Tomáš Kavalek

„Já chci víc!“

V dnešní době jsme svědky neustálých požadavků na zvýšení odměn - mezd. Velká skupina lidí křičí, nadává a mnohdy i stávkuje, protože mají pocit, že jejich práce není dostatečně ohodnocena. Nemá smysl okolnosti ohledně stávkování jakkoliv do detailů rozebírat - musel bych použít mnoho výrazů, které by se při případné korekci jen těžko nahrazovali slušnými alternativy. Pokud si konkrétní člověk myslí, že je jeho práce nedostatečně ohodnocena, nechť změní zaměstnání. Vždyť co mu v tom brání. Když OSVČ zvýší cenu za své služby, protože se cítí nedostatečně ohodnocena, tak mu zákazníci zpravidla utečou. Tomuto jevu se říká konkurenční boj. Ať se i tak postaví zaměstnavatel ke svým zaměstnancům - konkurenčně. Tzn. pokud chce zaměstnanec více, než na kolik si ho zaměstnavatel cení, tak ať ho propustí, pokud ví, že na jeho místo nastoupí někdo stejně schopný a bude se mzdou spokojen.

16.2.2011 v 13:02 | Karma: 27,38 | Přečteno: 1362x | Diskuse| Společnost

Tomáš Kavalek

Mediálně sociální masáž na téma 21. 12. 2012? Nebo pravda?

Nevím, jestli se poslední dobou pohybuji mezi špatnými lidmi, nebo se jedná o již běžný stav. Připadá mi, ne tedy ve velkém, ale že mezi sebou lidé diskutují o stále více a více medializovaném tématu konce Mayského kalendáře - konce světa. Podle mého názoru se jedná o velmi dobře promyšlenou mediálně-obchodní masáž. Vzpomínáte na problém „Y2K“?

13.9.2010 v 22:10 | Karma: 12,72 | Přečteno: 1175x | Diskuse| Společnost

Tomáš Kavalek

Facebook - předvolební atmosféra

I na sociální síti Facebook je cítit, že se blíží volby. Lidé se přidávají k různým skupinám a tím dávají najevo, co si myslí o současné politické situaci a nadcházející události. Již nedávno jsem byl napaden, že můj blog je o ničem, že je "protiparoubkovský", nicméně zde pouze publikuji svůj osobní názor - od toho přeci blog je.

16.3.2010 v 11:37 | Karma: 16,54 | Přečteno: 714x | Diskuse| Politika

Tomáš Kavalek

Paroubek: Zprasím hokej

Na titulní stránce dnešního deníku MF Dnes mne velmi zaujal první titulek - "Paroubek: Spasím hokej". Vypadá to, že ČSSD se nebojí ničeho, aby pronikla co nejblíže k srdci průměrného voliče, a tak to zkouší i přes "národní sport".

2.3.2010 v 14:55 | Karma: 32,26 | Přečteno: 2933x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Děti si hrály na střeše haly u Stuttgartu, čtyři se ze sedmi metrů zřítily

5. května 2024  8:22

Čtyři děti se v sobotu večer v Remshaldenu nedaleko Stuttgartu na jihozápadě Německa propadly...

V noci na pondělí lze pozorovat meteorický roj eta Akvaridy. Budou ideální podmínky

5. května 2024  7:17

Lidé budou moci na obloze pozorovat meteorický roj eta Akvaridy, který svého maxima dosáhne v noci...

Australská policie zastřelila mladíka, který pobodal muže. Zřejmě se radikalizoval

5. května 2024  7:10

Australská policie v zastřelila 16letého chlapce, který pobodal muže v Perthu, hlavním městě...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4074x
Twitter