Zneužívaná Greta slouží jako alibi

Greta Aspergerová je už známá jako Růženka Šípková. Je tady ovšem jeden velký rozdíl. Greta je skutečná, žije, blbne celý svět, politici zmatkují a klaní se jí, podávají jí vlezle mikrofon, dávají šeky a svět ji začíná nenávidět. 

A co když zblbne ten svět a politiky ještě více, co když její řízený boj půjde do extrému? Dnes jsem řídila z Prahy a přemýšlela jsem, kolik plastů nás obklopuje. Jen tak si broukám, co by se stalo, kdyby ze dne na den musely všechny plasty pryč? Nejdříve se pousměji nad tím, že mně by to bylo osobně jedno, ale ve stejnou chvíli si uvědomuji, že si už svůj život bez auta nedovedu představit. Těžko by po silnici jezdila dřevěná auta na vodu, která by neznečistila životní prostředí. I když by se mi tato představa líbila. . 

Přemýšlím nad tím, že by se vězňům musely dát skleněné hrníčky a skleničky a hned by měli další zbraň. Takové sklo rozřízne někomu tepnu raz dva. Jdu ve svých úvahách dál a už vidím, jak se ničí syntetický textil a obuv. Jak jdou letouny do nějakého ohromného lisovacího stroje. A co rakety? A co postřiky na stromy a sůl v zimě na silnicích. Tohle všechno by muselo rázem zmizet. Přemýšlím, kam by se ten odpad, který znečišťuje naší planetu dal. Napadá mě jenom Mars. Jenomže tím bychom zničili další planetu.  

Nechám svoji fantazii, ať si řádí a znovu se ponořím do toho, co jsem psala, že dítě jako štít je prostě trestuhodné. Jasně, Greta je mladá slečna, ale stále je to dítě. Její zneužití, kde je vidět její zarytý výraz, výkřiky a zaťaté pěstičky, bude mít pro tu holku fatální důsledky. A najednou mám husí kůži, kdo si tuhle Gretu Aspergerovou přisvojil a použil ji k boji, který nemůže nikdo vyhrát. Může se trochu něco omezit, to víme všichni dávno a myslím si, že se mnozí z nás tak chováme, abychom svým nezodpovědným jednáním nezanechali potomkům ještě větší katastrofu, než tu, která skutečně je na této Zemi v takové míře, že je téměř neřešitelná. 

Možná by mohly skončit některé války v zemích, kde je nafta, která je tolik potřebná pro vytváření všeho, co ničí planetu. Nafta - černé zlato - americké technologie a hladoví politici, kteří jaksi bojují proti ....ismu, ale v podstatě jakýkoliv ....ismus potřebují, protože je to živí, jsou právě ti, kteří Gretě hodí i červený koberec a jejím rodičům milióny za její vystoupení. 

Grety je mi upřímně líto a mám čím dál tím větší zlost na ty, kteří tuto dívku zneužívají s vědomím, že Amazonské lesy budou stejně dál a dál káceny, že nafta bude tažnou silou pro válečné spory, že po nás může zůstat potopa, protože kdyby to bylo obráceně, tak je svět o mnoho krásnější. 

Také si přeji čistější planetu, lepší klima, ale také to, aby už na tuto holku nikdo nenadával, protože ji někdo strašně sprostě zneužívá, byť se jí klaní politici i královna, tak právě v těch poklonách je celá ta záhada. Greta svými vystoupeními a urputností dělá všem alibi. Stačí, že ji podají ruku a pak mikrofon, rodičům šek a při vínku si ťukají na hlavu, jak tu holku oblbli. A tak se z holky, která má Aspergera může stát opravdu a skutečně Růženka Šípková, kterou nikdo neprobere. 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Katerina Kaltsogianni | pondělí 30.9.2019 19:27 | karma článku: 30,65 | přečteno: 1276x