Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Víte, paní Kataríno, já chápu vlastně většinu, která se k té dívce vyjadřuje. Tak či onak. Ono je to zase o těch informacích, které nám novináři a média jaksi nedodají. Člověk si je musí najít sám. Pro stručnost to max. zjednoduším, abych se vešel do rozumného rozsahu.

Pravda je taková, že i vědecká komunita je rozdělena na tzv alarmisty a klimaskeptiky. Klimatologové versus geologové či krajináři. A ten problém nespočívá ve sporu o CO2 v atmosféře, shodují se i na tom, že vliv koncentrace CO2 má vliv na teplotu jako skleníkový efekt, ale liší se v dlouhodobé predikci. Klimatologové modelují cirka posledních 200 let na základě svých poznatků, geologové takříkajíc od počátku počátků na základě svých poznatků. Geologové vědí, že v celé dotčené historii často a opakovaně přesáhly hodnoty koncentrace CO2 daleko i ty tzv kritické koncentrace (klimatologů) a přesto se teploty udržely v rozmezí přijatelném pro náš život a planeta zeleně navíc vzkvétala. Liší se jejich modelace teplot v dlouhodobém horizontu. Klimatologové své modelace považují za prokázané, geologové nikoli za vědecky prokázané, protože se klimatologové nevyrovnali s celou minulostí a jevy v nich. Vědce najdete na obou stranách, dle podpisů pod peticemi je na straně skeptiků 30 000 vědeckých podpisů na straně klimatologů. Cca 15000 podpisů.

Klimatologové si moc nepomohli počátečními prokázanými podvody.

Vše začalo už před více než deseti či dvaceti lety. Obě protinázorové vědecké komunity se v tom čase pomalu defakto sbližují. Pochyby jsou o zahrnutí všech faktorů u modelace klimatologů. Spor je i o to zda ony zvýšené koncentrace předcházejí rozkvětu zeleně a života nebo opačně. A samozřejmě spor o to, co s tím. Jedni dávají přednost investic na přizpůsobení se, druzí na boj s tou výší koncentrace CO2.

V té minulosti došlo k prosazení „boje“ s klimatem na základě předběžné opatrnosti, nikoli na základě prokázaných faktů.

Aktivisté kolem oné švédské dívky nejsou vědci, ale radikálové, kteří i její

1 0
možnosti

Aktivisté kolem oné švédské dívky nejsou vědci, ale radikálové, kteří i jejími ústy požadují radikální snížení CO2 v atmosféře, ale jsou to oni, kdo zablokovali nejsnažší a rychlou cestu snížení emisí CO2 zablokováním jádra.

Klimatologové (vědci) jádro doporučují. Vztah klimatologů a oněch aktivistů kolem Gréty dokonale vystihují tyto 3 krátké blogy klimatologa Metelky. Nebo jejich návrhy v Německu stran červeného masa – Radim Tolasz (klimatolog).

No a stran Gréty samotné – můj názor. Ona je autentická. Nemusí být odpovědni rodiče. To dětství ji vzali ti aktivisté kolem ní. On i normální člověk může propadnout úzkosti a pesimismu z toho, co právě tihle aktivisté šíří mediálním prostorem. Natož člověk postižený autismem, což samo o sobě neznamená, že jde o blbce.

1 0
možnosti
Foto

J57a82n 24Š37i74k

1. 10. 2019 7:31

Je to paradoxní, ale mě není líto jen Gréty, ale v podstatě všech, kteří se postaví dopředu a jsou oslavováni či zatracováni. Týká se to politiků, umělců a samozřejmě i Gréty. V dnešní době je na každého ve veřejném prostoru hodně vidět a od lidí jde směrem k nim jen málo pozitivní energie. Většinou je vidět znevažování, urážky, osobní útoky, podezírání a jen ojediněle se objeví názor, že tento člověk to myslí dobře. Myslím, že každého to musí poznamenat, ať je dítě či dospělý. Problém debaty o Grétě rovněž je, že se řeší jak vypadá, jak co říká a ne co říká. Směšné mi na tom připadá, že mladší generace, která dá spíše na vzhled, poslouchá co říká, zatímco ti starší jak to říká a jak přitom vypadá. Ano, Gréta bude poznamenána. Jenže změnu přináší, jestli pozitivní či negativní ukáže čas, ale jde o změny, které se nebudou líbit a proto je tolik křiku. A je opravdu zneužívána? Hodně se to říká, ale stalo se z toho takové průvodní konstatování, že je jen loutkou. Jen je málo slyšet, kdo ji zneužívá. Osobně si myslím, že svým způsobem každý z nás. Více o tom samozřejmě budou vědět na servrech, které nám poví zaručenou pravdu. Hezký den paní Kataríno

1 0
možnosti
Foto

Milý Jane, díky za Vaše skvělé postřehy, které jsou o tom, co říká a jak to říká. Máte naprostou pravdu. Ale ta dívka je nemocná, já osobně bych jako matka takové dítě bránila tomu náporu. Nejsem si jista, že se něco změní, když je současný svět v takovém stavu, že kdyby byla politická vůla atd. atd., tak je tady o mnohem krásnější život. Díky AS je Greta schopna si zapamatovat všechny detaily, které potom vykřikuje do světa oprávněně. Jenom si nejsem jista, že její názory nebyly známy. Přeji krásný den.

1 0
možnosti

Jen trochu odbočím -" že by se vězňům musely dát skleněné hrníčky a skleničky" - no před vikslajvantem snad byly plecháčky;-D

2 0
možnosti
Foto

Jane, já na ty plecháčky zapomněla.

0 0
možnosti
RE

Mně je Gréta uplně víšučeho.....ale na Krétu bych se podival:)

Všechny tyhle hysterie jsou z toho, že svět je přelidněnej.

3 0
možnosti
Foto

Jak Kréta? Velika, já s vámi počítám. :-)

0 0
možnosti
MK

Bože, to je zase blábol. Nechte ji být a do vánoc po ní nestekne pes. Jenže když ona Greta je takový chytlavý téma, tak proč se ještě neprizivit? Rv

1 1
možnosti
Foto

V téhle záležitosti si připadám jako mistr Dlabáček v Renčínově kresleném vtipu, který na přítomné vystrčí holý zadek a říká: "Takhle jsem rozpolcenej i vnitřně".

Je samozřejmě neobvyklé, aby nedospělá žačka měla šanci takto prezentovat svůj názor a v podstatě diktovat státníkům. nepíšu, že to je špatné, protože někdy je třeba velký třesk, aby bylo dosaženo alespoň malého pokroku.

Využívání či zneužívání této planety, její zdroje a existenční šance je natolik důležité téma, že by mělo být trvale seriózně hodnoceno a lidé by měli dostávat korektní, nezpolitizované informace. Pokud tedy někdo dosáhne alespoň malého pozitivního posunu v této blokádě, tak by měl být navýsost chválen a ne dehonestován až urážen a ponižován.

4 0
možnosti
Foto

Pavle, určitě máte pravdu, klidně může i taková holka změnit hodně, ale ...., to ale...., v její situace je těch "ale" hodně. Díky za čtení.

0 0
možnosti
IL

I10v70a86n92a 26L93a60n37c68e

30. 9. 2019 20:38

Greta neměla a nemá co říct, je to pouze politický tah....

9 1
možnosti
Foto

To jsou stokrát provarene bláboly a nesmyslnosti...nic lepšího tam nemáte?Zkuste si najít projev generálního tajemníka OSN a zamyslet se nad ním,je to lepší než zde nesmyslné hystercit a psát hlouposti...

1 6
možnosti
Foto

Mám, ale převládla ve mně lítost.

1 0
možnosti
IB

I92v48o 36B75o96u79š83e

30. 9. 2019 19:44

Nechcete už změnit téma?

2 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1582x
Jsem žena, která se neustále potýká mezi dvěma světy - mezi řeckým a českým. Neznám slovo "nejde to," když jde o záchranu lidského života. Neznám pocit závist a nenávist.

Mám jednu velkou touhu, kterou v sobě nosím od malička, snad se mi podaří i tuto splnit.

A nic jiného už o sobě psát nebudu, nemá to smysl. Od toho je blog, abyste si udělali názor sami. 

Seznam rubrik