Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

captain cook

5. 4. 2012 5:49
trochu reality

V Australii se nejcasteji stehuji mladi a vubec ti, kdo ziji v pronajmu. Puvodni kontrakt na byt/dum je obvykle na rok a pak se prodluzuje bud zase rocne nebo i jen mesicne. Majitel reality muze samozrejme kdykoliv dat vypoved a po skonceni puvodnoho kontraktu zvysit cinzi. Take muze realitu prodat a novy majitel zavede sve podminky po vyprseni soucasneho kontraktu. Komu se to nelibi, odstehuje se.

Posta nabizi presilaci sluzby na novou adresu, ale za poplatek. Lide si obvykle predplati nejake 2-3 mesice presilani, ale nekdo da oprednost se o postu nestarat.

 Tyto vecery pro zakazniky nabizi ruzne firmy, obchodni domy David Jones, Myer, firmy s domacim zarizenim Harvey Norman nebo Good Guys, atd. obvykle 2x rocne. Vyberou urcite produkty a daji je pro vecer do zvlast vyhodne akce. Takhle jsme v predvanocni dobe koupili velky LCD/LED 3D televizor +3D Blue ray prehravac kvalitni znacky a v kombinaci s nabidkou vyrobce plus prodavajici firmy jsme usetrili 30% ceny.

0 0
možnosti
MM

captain cook

5. 4. 2012 6:02
Re: trochu reality

Doporucuji NEPREPOCITAVAT mistni ceny na ceske koruny, protoze to se neda delat bez porovnani prumernych vydelku v obou zemich. Zatimco treba i australsky statni zamestnanec ve vysluzbe (superannuation neni prisne receno penze ale vysluzna renta) si muze v Cesku zit velmi pohodlne, jezdit na dovolenou po Evrope, ubytovani v hotelich a nevyhybat se restauracim, pracujici Cech na prumernem vydelku, natoz cesky penzista by mel v Australii pri zdejsich cenach a vydelcich potize zit na urovni.To je proste fakt.

Vloni jsme s manzelkou pri navsteve v Cesku videli mycku na nadobi Bosch, kterou meli v akci. Puvodni cena 14000Kc, akce 10000Kc. Presne tu samou jsme koupili o 2 roky drive pri jedne zdejsi akci v Good Guys, v prepoctu 21000Kc. Obvykla cena dnes skoro 25000Kc.

0 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 949x
Jsem optimista a mojí největší životní hodnotou je štěstí. Jdu si za tím, co si vezmu do hlavy. Miluju knihy, moře, ryby, čokoládu a nejvíce svoji dceru. V dnešní hektické době ocením "svatý pokoj" a "zenový klid". Moc ráda vařím, věřím na karmu a ve spoustě věcech jsem konzervativní.

Seznam rubrik