Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J12a27n 45R36á55ž

16. 12. 2020 20:01

Že bude možno v příštích letech udržet zaměstnanost a vysoké mzdy v oboru finančnictví (peněžní ústavy, pojištění) v současném stavu, je mýtus. Jestliže americké banky a pojišťovny propouštějí zaměstnance v tisících a některé dokonce i desetitisících (Morgan Stanley, A.I.G.), jestliže Erste bank už propustila v Rakousku za poslední dva roky přes 2000 zaměstnanců (zdroj UNI) a jak se dalo dnes dočíst na netu Société Générale jedná s odbory o podmínkách propuštění cca 5000 zaměstnanců, je představa, že se propouštění České republice vyhne, hodně iluzorní.

Vzhledem k tomu, že jsem v oboru dlouhodobě pracoval, sleduji vývoj pozorně. Podle kvalifikovaných odhadů zahraničních "job agentur ", bude zavedení umělé inteligence do oboru finančnictví a pojišťovnictví znamenat nepotřebnost mnoha dnes velice dobře placených pozic, což bude znamenat ztrátu zaměstnání pro mnoho tisíc zaměstnanců a smluvních externistů (obchodní zástupci, makléři) všech bank a pojišťoven, stejně tak jako zánik kontaktních míst na jejich pobočkách, včetně rušení mnoha externích kontaktních míst pro nepotřebnost, což bude znamenat nezbytné propouštění řadových pracovníků poboček a poradenských, či zprostředkovatelských kanceláří.

0 0
možnosti
Foto

Dnes ráno jsem zachytil (asi na teletextu ČT, na jaký koukají snad jen staříci a nebo v určitém směru dokonalí blázni), že spořitelny a jim podobně spořivé banky na území ČR přišly oproti loňsku o zisk ve výši 58 procent!! Takže, kdo by za takových okolností zvyšoval mzdy? Snad pouze jen jiné kategorie, ale rovněž tak dokonalí blázni...! ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 375x
Vystudovala právo na Masarykově univerzitě v Brně. Ve vedoucích pozicích působí přes 14 let, v oblasti financí se pak pohybuje od roku 2008. Přes 7 let se zabývala oblastí compliance ve společnosti Grant Capital a.s., která na trhu působí jako investiční zprostředkovatelská společnost. Od roku 2016 je pak zodpovědná za kompletní vedení společnosti Quaentas s.r.o., která operuje v podnikání na kapitálovém trhu.

Seznam rubrik