Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J42a22n 10R47á29ž

16. 12. 2020 20:01

Že bude možno v příštích letech udržet zaměstnanost a vysoké mzdy v oboru finančnictví (peněžní ústavy, pojištění) v současném stavu, je mýtus. Jestliže americké banky a pojišťovny propouštějí zaměstnance v tisících a některé dokonce i desetitisících (Morgan Stanley, A.I.G.), jestliže Erste bank už propustila v Rakousku za poslední dva roky přes 2000 zaměstnanců (zdroj UNI) a jak se dalo dnes dočíst na netu Société Générale jedná s odbory o podmínkách propuštění cca 5000 zaměstnanců, je představa, že se propouštění České republice vyhne, hodně iluzorní.

Vzhledem k tomu, že jsem v oboru dlouhodobě pracoval, sleduji vývoj pozorně. Podle kvalifikovaných odhadů zahraničních "job agentur ", bude zavedení umělé inteligence do oboru finančnictví a pojišťovnictví znamenat nepotřebnost mnoha dnes velice dobře placených pozic, což bude znamenat ztrátu zaměstnání pro mnoho tisíc zaměstnanců a smluvních externistů (obchodní zástupci, makléři) všech bank a pojišťoven, stejně tak jako zánik kontaktních míst na jejich pobočkách, včetně rušení mnoha externích kontaktních míst pro nepotřebnost, což bude znamenat nezbytné propouštění řadových pracovníků poboček a poradenských, či zprostředkovatelských kanceláří.

0 0
možnosti
Foto

Dnes ráno jsem zachytil (asi na teletextu ČT, na jaký koukají snad jen staříci a nebo v určitém směru dokonalí blázni), že spořitelny a jim podobně spořivé banky na území ČR přišly oproti loňsku o zisk ve výši 58 procent!! Takže, kdo by za takových okolností zvyšoval mzdy? Snad pouze jen jiné kategorie, ale rovněž tak dokonalí blázni...! ;-)

0 0
možnosti