Lepší "Přemluv bábu" než skupina na Facebooku

KOMENTÁŘ: Poslední měsíc se na internetu spekuluje o duševní a morální vyspělosti Issové a Mádla. Někdo vytáhl nepříliš povedené studium mladé herečky a Mádlova podivného tátu „odéesáka.“ Humor ve spotu „Přemluv bábu“ je prý příliš troufalý, možná zoufalý. Stránky internetu se zaplnily vesměs nenávistnými debatami a parodiemi. Mládí má nárok na projevení názoru, na to se stáří ptát nemusí. Jde však o to, jak to udělá. Zoufalý humor nemusí nutně znamenat zoufalé herce, ale zoufalou situaci mladých lidí, kteří se obávají o svou budoucnost.

Nyní je už vcelku jedno, zda s herci souhlasím nebo ne. Ať se to už líbí nebo ne, ať už je spot dobrý nebo ne, ať už je zaujatě cokoliv, vytvoření „Přemluv bábu“ je víc, než pouhé vstoupení do skupiny na Facebooku. Tam je desítky skupin, které zesměšňují komunisty (např. Pokud mohou důchodci volit komunisty – mohou stát v tramvaji) a ČSSD (Vajíčko pro Paroubka v každém městě), desítky skupin o ničem. Do žádné z nich nelezu, k čemu taky, to radši půjdu volit. Někdo paroduje parodie, někdo se pokusil předvolební parodii ovlivnit. Někdo se tomu všemu usměje a radši vhodí lístek do urny.

Za babičkou jezdím častěji než jednou za rok, má babička má selektivní paměť. A ano, cítím generační problém. Přesto nemám odvahu ji posadit k počítači a spot pustit (stejně ho už viděla), pořád má právo volby a není senilní. Podobně bych se jí styděla pustit parodie. "Výtvor" herců se mi nelíbí, není vtipný ani originální a zároveň tvrdím, že levici nevolí pouze důchodci. Neznamená však zoufalý humor zoufalou situaci?

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kateřina Adamcová | čtvrtek 6.5.2010 10:00 | karma článku: 11,43 | přečteno: 1064x
  • Další články autora

Kateřina Adamcová

Nezaplatíš? Neprojdeš!

8.9.2013 v 18:00 | Karma: 15,18

Kateřina Adamcová

Kam zmizela řečtina?

22.9.2012 v 14:10 | Karma: 12,10

Kateřina Adamcová

Život na kartu

4.12.2011 v 11:10 | Karma: 24,52