Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Oldřich Vlasák opět podpoří firemní sportovce a FAIR PLAY BUSINESS

Asociaci firemních sportů je velkou ctí a radostí přivítat vzácného hosta v rámci letošního setkání firemních týmů. Pan Oldřich Vlasák, místopředseda Evropského parlamentu, podpoří i v letošním roce svou přítomností účastníky Českých sportovních firemních her tentokrát zimních na Štrbském plese. Přítomnost pana Vlasáka jako patrona myšlenky FAIR PLAY BUSINESS je vždy připomenutím, že jedním z hlavních cílů firemního sportu je do firemních kultur a českého byznysu přinášet  fair play hodnoty a sportovní atmosféru, aby i ta se stala standardní charakteristikou českých firem známou a ceněnou v zahraničí. K myšlence FAIR PLAY BUSINESS se v roce 2012 přihlásilo více než 50 firem a stala se součástí jak jejich interních hodnot, tak i společenské odpovědnosti (CSR aktivit) těchto firem.

ČESKÉ SPORTOVNÍ FIREMNÍ HRY

Připojujeme všem FAIR PLAY firmám poděkování a zveme další firmy k podpoře fair play atmosféry v českém byznysu.www.asociacefiremnichsportu.cz  

Již v roce 2012 se pan Vlasák zúčastnil jak společenského, tak sportovního programu Českých sportovních firemních her a předal ocenění nejúspěšnějším firemním týmům. I v letošním roce budou mít firemní sportovci možnost setkat se s panem Vlasákem a to jak na sjezdovce, tak v rámci společenských večerů.

 

Těšíme se na opětovné setkání s panem Vlasákem. Naše česká výprava bude ve Vysokých Tatrách jistější i díky jeho patnáctiletým zkušenostem ve službách Horské služby.

Oldřich Vlasák, místopředseda Evropského parlamentu

http://www.vlasak.eu/  

Královéhradecký patriot

Oldřich Vlasák se narodil 26. 11. 1955 v Hradci Králové, kde žije dodnes. Po absolvování matematicko-fyzikální větve gymnázia J. K. Tyla v Hradci Králové pokračoval ve studiu na Strojní fakultě ČVUT - katedře techniky a prostředí v Praze, které v roce 1980 úspěšně ukončil.

Profesní dráha

Nejprve pracoval ve výzkumu jako odborník v oblasti životního prostředí. Při své práci ve Výzkumném ústavu potravinářské a chladicí techniky i v Kovoprojektě Praha uplatnil několik patentů a mnoho zlepšovacích návrhů.

Následně působil jako manažer v soukromém sektoru. Vyjednal vstup dvou zahraničních společností Marius Pedersen a BWM do spolupráce měst Hradce Králové a Pardubic při moderním způsobu nakládání s odpady - zřízení první řízené skládky v regionu. Jako ředitel společnosti East Bohemian Airport dosáhl otevření vojenského letiště civilnímu provozu s více než 800 lety a 10 000 odbavenými pasažéry ročně. Oldřich Vlasák absolvoval několik odborných stáží ve Velké Británii, Německu, Dánsku a USA. Zveřejnil řadu článků a statí v odborných časopisech, spolupodílel se na několika specializovaných publikacích.

Vstup na domácí politickou scénu

Své zkušenosti manažera v soukromém sektoru se rozhodl uplatnit v komunální politice. V roce 1994 byl jako kandidát za Občanskou demokratickou stranu zvolen do Zastupitelstva Hradce Králové a stal se členem Rady města. Od roku 1998 byl jeho primátorem. Jako primátor přeměnil se svým týmem Hradec Králové v město plné zeleně příjemné pro každodenní život, kde se rozvíjí turistický ruch a kde se pořádají kongresy. Město dokázalo přilákat zahraniční investory, udržet nízkou nezaměstnanost a snížit kriminalitu.

Oldřich Vlasák je přesvědčen, že co nejvíce politických rozhodnutí má být přijímáno co nejblíže občanům tj. na místní úrovni. Fungující obce a města jsou totiž motorem ekonomického, kulturního i sociálního rozvoje. Z těchto důvodů se rozhodl prosazovat zájmy měst a obcí také na národní úrovni. V roce 2000 byl zvolen místopředsedou Svazu měst a obcí ČR zodpovědným za zahraniční spolupráci a od roku 2001 je jeho předsedou. V červnu 2011 byl zvolen místopředsedou pro evropské záležitosti SMO ČR.

Vstup na evropskou politickou scénu

Myšlenku posilování role samospráv dlouhodobě prosazoval také v evropské politice. Zastupoval města a obce v organizacích Rady Evropy, ve Výboru regionů EU. Aktivně působí v Radě Evropských municipalit a regionů, je výkonným prezidentem této organizace, která hájí zájmy samospráv na evropské úrovni.

Práce v Evropském parlamentu

Své přesvědčení, své zkušenosti i pětiletou praxi z práce v evropských institucí se rozhodl zúročit v Evropském parlamentu, jehož poslancem byl v roce 2004 zvolen. Přestože Evropská unie nevylučovala sloučení primátorské funkce s poslaneckou prací, rozhodl se Oldřich Vlasák věnovat intenzivně práci v Evropském parlamentu, proto z funkce primátora města koncem října roku 2004 odstoupil. Nadále však zůstal zastupitelem města Hradec Králové. V Evropském parlamentu byl ve volebním období 2004 - 2009 členem nejsilnější ze sedmi politických frakcí - skupiny Evropské lidové strany a Evropských demokratů (EPP - ED). Byl členem regionálního výboru, ve výboru pro dopravu a cestovní ruch byl náhradníkem. Dále byl členem meziparlamentní delegace Evropského parlamentu pro spolupráci s Andským společenstvím.

Pokračování práce v Evropském parlamentu – druhé volební období

Do Evropského parlamentu byl opětovně zvolen v roce 2009, když kandidoval na třetím místě na listině Občanské demokratické strany. V europoslaneckém klubu této strany byl zvolen pokladníkem. Je členem politické skupiny Evropští konzervativci a reformisté, kde působí jako koordinátor pro regionální rozvoj. Pokračuje v práci ve výborech pro regionální rozvoj a pro dopravu a cestovní ruch. Současně působí v delegacích pro Smíšené parlamentní shromáždění s Afrikou, Karibikem a Pacifikem, v delegaci pro vztahy s Mercosurem a Parlamentním shromáždění EU-Latinská Amerika.

Člen Občanské demokratické strany

Oldřich Vlasák je dlouholetým členem Občanské demokratické strany, několikrát byl zvolen členem její republikové Výkonné rady.

Jazykové znalosti, rodina a záliby

Oldřich Vlasák hovoří anglicky, rusky a pasivně německy. Je ženatý a má tři děti. K jeho zálibám patřil a stále patří sport, hraje volejbal, věnuje se cyklistice a lyžování. Více než patnáct let byl dobrovolným členem Horské služby.

Autor: Jiří Kastner | čtvrtek 7.3.2013 7:09 | karma článku: 3,55 | přečteno: 82x
  • Další články autora

Jiří Kastner

Fyziomeditace mne nadchla !

Celý život se pohybuji ve světě sportu, ať už vrcholového nebo kondičního a rekreačního. Pro vlastní udržení kondice jsem zkusil hodně tradičních i alternativních forem cvičení. Ale zkušenost s lekcí FYZIOMEDITACE mne dokázala překvapit - pozitivně !

24.11.2013 v 22:37 | Karma: 5,43 | Přečteno: 295x | Diskuse| Osobní

Jiří Kastner

Jak být druhým pozitivním zážitkem ?!

Doma v Evropě pracuji v byznysu, kde zážitek má důležitou roli a hledání silných zážitků patří v dnešní době v podstatě mezi módní trendy. Zážitky si kupujeme k narozeninám, k vánocům a čím více adrenalinu tím více zážitek ( prý !). Před několika týdny jsem cestoval po oblastech nazývané severní Indie, Kašmír, Ladakh nebo Malý Tibet. Pro mne to budou jednou provždy oblasti skutečných zážitků.

24.11.2013 v 0:05 | Karma: 8,23 | Přečteno: 305x | Diskuse| Společnost

Jiří Kastner

Moudrost, poznání a vzorce úspěchu

Jaké hodnoty musí člověk do svého života zařadit, aby s největší pravděpodobností naplnil vzorec úspěchu k pozitivnímu výsledku a vnitřní spokojenosti ? Jaké lidské hodnoty a vzorce chování vedou k úspěchu a pocitu štěstí ?

30.9.2013 v 20:35 | Karma: 7,80 | Přečteno: 288x | Diskuse| Společnost

Jiří Kastner

Dobrovolnictví, meditace, koučink a česká mentalita

Mgr. Jiří Kastner, MBA, kouč a mentální trenér společnosti KASTY.CZ strávil 5 týdnů v severní Indii, Himalájích, Ladakhu, Kašmíru a Malém Tibetu. Tak jako jsou tyto oblasti krásnou směsicí kultur, náboženství a přírodních podmínek, tak i jeho cesta a dalších členů týmu firmy KASTY.CZ měla několik cílů: I. Vedení výuky na místní škole v Mulbekhu jako forma firemního dobrovolnictví s týmem Brontosauři v Himalájích. II. Meditace, osobní rozvoj, mentální trénink a nové podněty pro koučink firemních týmů, manažerů a sportovců v ČR.

22.9.2013 v 10:46 | Karma: 7,13 | Přečteno: 516x | Diskuse| Ekonomika

Jiří Kastner

AFS - tělesná výchova ve škole v Himálajích v Malém Tibetu

Historicky první výuka tělesné výchovy dětí na škole v Mulbekhu !!! Mgr. Jiří Kastner, MBA, předseda představenstva Asociace firemních sportů, o.s. a iniciátor řady projektů v oblasti firemního dobrovolnictví se stal součástí skupiny dobrovolníků, kteří vyráží s organizací Brontosauři v Himálajích v červenci pomáhat do školy v Malém Tibetu.

5.5.2013 v 22:41 | Karma: 5,55 | Přečteno: 217x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  19:54

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Lepru mezi sebou ve středověku šířili lidé a veverky, tvrdí studie

4. května 2024  19:40

Lepra se ve středověké Anglii přenášela mezi lidmi a veverkami. Zjištění podporuje teorii, že při...

Po Kallasové přišla řada na Zelenského, Rusko na něj vydalo zatykač

4. května 2024  16:30,  aktualizováno  19:12

Ruské úřady zahájily trestní řízení proti ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému a...

Estonsku roste sebevědomí. Hovoří o blokádě proti Rusku v Baltském moři

4. května 2024  18:08

Sledujeme online Velitel estonské armády Martin Herem navrhuje spojencům se připravit na možnou blokádu ruských...

  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 461x
Mgr. Jiří Kastner, MBA

jiri.kastner@kasty.cz

Jiří Kastner pracuje s manažery, majiteli firem a sportovci jako osobní kouč a mentální trenér pro rozvoj jejich osobnosti, psychickou připravenost a odolnost s cílem úspěchu v jejich činnosti a duševní spokojenosti v osobním životě.

Jiří Kastner je zakladatel a člen představenstva Asociace firemních sportů a zdraví, která sdružuje firmy a organizace, které podporují sport a tělovýchovu u svých zaměstnanců a v České republice obecně.

Seznam rubrik