Jak je to s kapelou Ready Kirken

Musím uvést na pravou míru článek, který dnes vyšel na titulu Idnes. Především: NEJSME STRANA PŘEBĚHLÍKŮ Z ODS!!! Drtivá většina členů naší strany NIKDY v žádné straně nebyla! Bývalých členů ODS je u nás max. 10% z celkového počtu všech členů(!). Obávám se, že došlo "k informačnímu šumu", a proto chci opravit pár nesmyslů, jež se v článku objevily.

Jde o "zajímavě nadepsaný" článeček http://zpravy.idnes.cz/hudebnici-z-kapely-ready-kirken-zazaluji-stranu-prebehliku-z-ods-phl-/domaci.asp?c=A090410_190559_domaci_jba

Obávám se, že přestože jsem s redaktorem MF Dnes hovořila docela dlouho (po telefonu), došlo ke zmatení některých informací, proto je nyní uvádím na pravou míru.

1) zásadní věc - opakuji: NEJSME STRANA PŘEBĚHLÍKŮ Z ODS (jak uvádí přímo nadpis onoho článku) - drtivá většina členů naší strany NIKDY v žádné straně nebyla (např. i já osobně...!).

2) Uvedená kapela byla od začátku informována, že bude hrát na akci, kde se bude prezentovat Strana svobodných občanů (Svobodní).  Na důležitých jednáních byl přítomen osobně(!) náš volební manažer - bylo tedy zřejmé, že jde o politicky motivovanou akci. Uvedená kapela s tím neměla problém, prý požadovala jediné - aby se půl hodiny před jejím vystoupením "neskandovala stranická hesla" - no, to stejně nikdo z nás neměl (v rámci celé akce pro děti) rozhodně v úmyslu :o))

Bohužel se k nám od agentury (M-Star), která s kapelou vystoupení sjednala, již ale nedostala další informace (=údajný požadavek kapely RK), že kapela RK nechce být uvedena na letácích vedle loga JAKÉKOLIV politické strany. Pokud bychom tuto informaci měli, jistě bychom zrovna tuto kapelu na letáky neuvedli.

A nejspíš bychom rovnou rozhodli o angažování jiného hudebního uskupení, protože při veřejné akci těžko zaručíte, že se následně neobjeví např. fotka "kapela RK zahrála na akci Svobodných..." apod. Určitě si nepotřebujeme „uměle dělat jméno" na jakési kapele RK, když nás dlouhodobě osobně podporují takové umělecké špičky, jako kupříkladu houslový Mistr Václav Hudeček, kytarový virtuos Lubomír Brabec, kreslíř Adolf Born a řada dalších prestižních umělců.

Pokud jde o případný soud - věříme dále, že uvedená kapela si to nakonec rozmyslí, protože s ohledem na fakta a okolnosti (prokazatená a doložitelná písemná komunikace o charakteru akce, jejím přesném programu ad.) by nebyla ve sporu úspěšná (jinými slovy: hladce strana prokáže, že šlo o politickou akci, předem jasně formulovanou). Problém nastal POUZE v komunikaci mezi kapelou a agenturou, která pro nás akci dělá tzv."na klíč". Vše je písemně zdokladováno.

3) Musím zároveň dodat, že kampaň na akci prezentujeme již cca týden (lze doložit), a je tudíž poněkud zarážející, že se jedna z několika účinkujících kapel ozve/odmítne účast a vyhrožuje poněkud nepochopitelně soudem těsně před akcí samotnou... Nerozumím nyní důvodům tohoto jednání a prozatím opravdu chci věřit, že jde o "omyl" či "nedorozumění" (jsem rozená optimistka :o)

Závěrem zdůrazňuji a opakuji: není naším zájmem nutit kohokoliv ke spolupráci či přátelství - veřejně podporujících známých umělců máme na své straně dostatek.


Autorka je mluvčí Strany svobodných občanů.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Kateřina Kašparová | sobota 11.4.2009 0:42 | karma článku: 21,98 | přečteno: 1974x
  • Další články autora

Kateřina Kašparová

Neschopní vpřed!

2.11.2015 v 18:39 | Karma: 43,27