Feťák zdarma - učitel si to platí

O čem je řeč? O očkování proti žloutence - zatímco pro feťáky má stát nachystáno očkování zdarma, učitelé (a pochopitelně kdokoliv další, kdo se cítí žloutenkou ohrožen) si to pěkně zacvaká sám! Je to normální?!?!?

Výše uvedené zaznělo dnes v hlavních zprávách na Primě, vč. osobního vyjádření ministra školství (takže nešlo o prázdninovou kachnu) - s tím, že mezi mládeží se žloutenka dost šíří, proto se učitelé začínají obávat nákazy a uvažují o očkování. Nějak nevím, co si o tom myslet...? Snad jen, jestli náhodou nezačínáme být opravdu padlí na hlavu. Myslím tím "my" = "lidstvo" - protože např. já osobně bych feťákům nedala zadarmo ani pozdrav. Jistě, chápu všechny ty chytré řeči, jak to očkování zdarma zabrání šíření choroby atd., atd... Takže milí odborníci, nemusíte mě hned začít cupovat, co to plácám.

Co nechápu, je prostě (velmi laicky řečeno), že pro feťáky, kteří se sami vydali na dráhu sebezničení, jsou schopni sami si sehnat tisícovky denně na drahé dávky, ta vakcinace je zdarma, ale pro učitele, jejichž výplatní páska rozhodně není z nejdelších, ne. Přitom očkování dle TV stojí 4,5 tis. Kč.

Co nechápu, že oběť má dnes menší práva, než zločinec.

Že na podporu protidrogových center jdou miliony v grantech, ale např. na podporu zvířecích útulků nedá nikdo ani korunu! Přitom zvířata v útulcích se octla vinou člověka - který ho vytlačil z přirozeného území, vyhodil z domova, atd. 

Že nejsou peníze na spoustu dalších užitečných věcí!

Nechápu spoustu absurdit současného světa. Vy ano?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Kateřina Kašparová | čtvrtek 28.8.2008 19:34 | karma článku: 27,55 | přečteno: 1694x
  • Další články autora

Kateřina Kašparová

Neschopní vpřed!

2.11.2015 v 18:39 | Karma: 43,27