Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Asi by pomohlo si uvědomit, že český president je dnes již historická postava. Po Havlovi už máme porusence , z nichž poslední je pimprdlová postava.

3 4
možnosti
Foto

Operace Northwoods je název tajného dokumentu, který vytvořil americký sbor náčelníků štábů v roce 1962. Dokument obsahoval návrh vojenské operace, iniciované armádou Spojených států. 13. března 1962 jej ministru obrany Robertu McNamarovi předložil předseda sboru náčelníků štábů, Lyman Lemnitzer. McNamara tento návrh ovšem zamítl. Plán viděl i prezident John F. Kennedy, osobně ho zamítl a navíc zbavil Lemnitzera velení. Plány Operace Northwoods byly odtajněny po čtyřiceti letech. Podle dokumentů, které jsou v současnosti oficiálně k dispozici, žádný z bodů operace nebyl realizován pod její záštitou.

0 0
možnosti
Foto

Tak tak, a to Národní muzeum v Praze oklobali holubi.

No řekněte, viděl jste tam někoho střílet? Rv

Nicméně v něčem máte pravdu. Akci nejspíš opravdu někdo provedl, aby odvrátil pozornost (tenkrát od Krymu a Ukrajiny), a aby trochu přiostřil vztahy mezi RF a Západem. Aby byla záminka k nějaké větší akci.

0 1
možnosti
Foto

Pardon, ne holubi, ale pan Nikl. ;-D

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 3
možnosti
Foto

My jsme pro ně nezajímavý stát. Zapomněl jste na Wanze v kanceláři a bytě A. Merkelové a u řady dalších evropských politiků? Angela Merkel se vzápětí jak na obrtlíku otočila a jak po mávnutí hůlky H. Pottera byla úplně jiná. To se dělá mezi spojenci?

3 2
možnosti
Foto

Souzi, jako náplast na bebíčko, které vám způsobili čučkaři, vám Nova Cinema připravila na dnešní večer půvabnou sovětskou pohádku Mrazík. Ve 20:00.

Vivat! ;-D

1 2
možnosti
JV

No, faktem je, že dosud každý, kdo měl možnost se s důkazy seznámit, je přesvědčen, že se to skutečně stalo. Včetně Babiše, Hamáčka a zdá se, že i Zemana. To jak jistě uznáte, jsou lidé, které nelze z nějakého nepřátleství k Rusku vůbec podezírat. Miloš Zeman otevřeně bojuje za ruské zájmy už od té doby, co se stal poprvé presidentem, a to i proti spojencům ČR. K vyhoštění ruských špiclů došlo zjevně i s jeho souhlasem. Musel tedy spolknout hodně hořkou pilulku a nemyslím si, že by mlčel a nechal takto zdecimovat ruskou ambasádu, pokud by měl jen stín pochybností.

7 2
možnosti
JK

J50a20n 97K34y13š32k88a

24. 4. 2021 18:08

Mně se líbil ten nápad předsedy KSČ Filipa, že by se měla ustanovit vyšetřovací komise s přizváním Ruska a Bulharska. Okamura vypadal, že taky není proti. (Suverenita musí být, o tom žádná.) Nejlepší by samozřejmě bylo, kdyby za Rusko byli do vyšetřovací komise najmenováni Miškin s Boširovem a ne nějací čučkaři. Ale čeští politici samozřejmě neměli dost odvahy na takové rozumné řešení, které by přineslo potřebné a nezvratitelné důkazy, a hodili do toho vidle, stejně jako do všeho, co má aspoň trochu hlavu a patu. Tak z toho nebude nic a nezvratitelné důkazy nebudou žádné. Tak snad zase příště.

2 0
možnosti
MV

Takže jako za starých casu - např v 68.: CCCP nás vojensky napadl a vysledkem byla více jak třicetiletá "bratrská pomoc". Takhle nějako byste si řešení Vrbetic s Rusy představoval? Takové myšlení a názory fakt slušným lidem raději vůbec neprezentujte.

2 1
možnosti
MV

Porovnejte Zemanovu reakci na explozi v roce 2014 (okamžitá, odsuzujici, volající po adekvatnim potrestání) s jeho 7 denním mlčením ke stejné explozi v roce 2021. Ano, byl o 7 let mladší, pružnější a o dost procent oblíbenější než je v současnosti (Zeman), ale hlavně - v roce 2014 nebylo z terorismu na našem vysostnem území obviněno Rusko. Proto i chování Zemana napoví v mnohém těm, kteří takové "bratrství RF" (přes všechno, jak se k ČSSR choval CCCP a jak se RF chová např k Ukrajině) pořád ještě nechtějí vidět. Chování prezidenta země, na kterou bylo zautoceno jinou zemí je vždy jasným ukazatelem toho, jakého má ona země prezidenta. Současná vizitka toho českého je notně zmuchlaná.

1 4
možnosti
LT

L81u19d76ě36k 18T17o28n17d63r

24. 4. 2021 17:51

The New York Times: ...pan Gebrev (bulharskjý obchodník se zbraněmi) se také zdráhal diskutovat o vztahu své společnosti s Ukrajinou. Zpočátku prohlásil, že na začátku války v roce 2014 zastavil veškerý vývoz munice do země. V pátek však uznal, že Emco podepsalo smlouvu s „autorizovanými ukrajinskými společnostmi“ koncem roku 2014 po začátku války. V dřívějším e-mailu pan Gebrev trval na tom, že zbraně uložené v českých depech nebyly vyčleněny pro Ukrajinu.

Jeden současný a jeden bývalý ukrajinský úředník, pod podmínkou anonymity uvedl, že společnost Emco podepsala v roce 2014 smlouvu o poskytnutí dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Aby zabránili ruským sympatizantům v bulharské vládě blokovat zásilky, byly krabice s municí označeny, jako by byly určeny pro Thajsko, uvedl bývalý úředník. (Pan Gebrev popřel, že by jeho společnost nesprávně označila některý ze svých vývozů.)Ruská vláda podle bývalého úředníka zásilky přesto objevila a tlačila na bulharskou vládu, aby s nimi skončila.

https://translate.google.com/translate?hl=cs&sl=en&tl=cs&u=https://www.nytimes.com/2021/04/24/world/europe/arms-merchant-russia-assassination-squad.html

1 1
možnosti
LT

L57u50d76ě89k 94T68o58n81d84r

24. 4. 2021 17:57

Ministr kultury Zaorálek by se k tomu tajnému obchodu s naší municí pro Ukrajinu měl vyjádřit, protože v roce 2014 byl ministrem zahraničních věcí.

0 1
možnosti
  • Počet článků 94
  • Celková karma 25,44
  • Průměrná čtenost 848x
Moje motto je "doufej v nejlepší, počítej s nejhorším". To je také heslo mého oblíbeného hrdiny Jacka Reachera od Lee Childa. 

Seznam rubrik