JZ

Za komunistů byly řeky více znečištěné než teď. To je doložené.

Foto

Musím panu publicistovi (ačkoliv jej vždy nemusím) tentokráte přitakat. Některé roky jsem měl u mnoha našich potoků dojem, že místo toho, aby pěna dlela správně ve výčepech na pivu, nacházela se záhadně právě v řadě těch potoků!!

JS

Já jsem sto pro zhýčkaná. Dětství jsem prožila u jihočeského rybníka, kde jsme měli kolikrát zelené (říkali jsme špenát) za plavkama, puberta probíhala v Chlumu u Třeboně... ale od té doby co jsem okusila moře, tak se v přírodě (kromě biotopu) nekoupu. Ale rozhodně je to nyní čistější. Když si vezmu jak třeba vypadalo Labe v Kolíně, tak to se nedá srovnat.

Foto

Tak to jsme na tom stejně Já se koupala v Dalejském potoce, zelené řasy za plavkama a teď nevlezu do vyčištěného rybníka na chalupě. Díky za komentář

Díky za exkurzi k jezírku. Před patnácti lety jsem nad ním žil nahoře na sídlišti a s dětmi jsem sem často chodíval.

Vzhledem k tomu, že jsem ze Strašnic, my jsme se chodili koupat do Hostivaře. Z Průběžné to bylo pár stanic tramvají na Maraťák a pak dlouho pěšky podél Botiče až k přehradě, po níž tehdy ještě jezdila „želva“ a bylo si možno půjčit i lodičky.

Jinak jsem Vám zkusil Vaše dvě černobílé fotografie drobet okolorovat: (https://eu.zonerama.com/pavelduran/Album/11606295?secret=o50TANwQ9mXfCreEGixtp9WG6#check-duplicates).

Foto

Díky za komentář Já bydlím od dvaceti let ve Vršovicích, takže na Hostivař jsem párkrát zašla, v mládí. Tak jsme si to otočili V barvě je ta zimní fotka hezčí, táta je tam větší fešák

Foto

Jsme zhyckani a úplně zblbli těmi bazény, Kajo! Znám už lidi, kteří nevlezou ani do moře!

Foto

No nekeke Míšo, a co tedy, jen bazén? To je mazec jak jsme zhýčkaní!

Foto

V spomienkach je a môže byť všetko krajšie, aj tráva zelenšia.

Foto

I letos si určitě najdu den, kdy překonám těch dvě stě metrů ke svému jezu, rozložím se pod košatou lípu a párkrát vlezu zaplavat do vody říční. A vzpomenu při tom na Tebe, Kajdo!

Foto

Tak ty jsi kabrňák Vláďo A to mě potěšíš, když si vzpomeneš, dej fotku na Fb. Budeš dnes večer na srazu?

  • Počet článků 267
  • Celková karma 31,87
  • Průměrná čtenost 3455x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.
Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat na dětství! 
Zpátky do osmdesátek se dostanete s mou knihou Zrzavé dětství v socialismu.