Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BC

Čtu váš blog, a asi půjdu zkontrolovat ledničku,😀

1 0
možnosti
Foto

R^;-D uzasnej komentar - diky ;-D Takhle jsem vyzrala pul lednice, kdyz jsem psala o hospodynce za socialismu ;-D ............a pry jsem nebyla sama.

0 0
možnosti

Kájo, ten blog snad voní až do pokoje!:-) Manžel, který je původem kousek od Brna, a zabijačku zažil mnohokrát, často vzpomíná. Taky na to, že závěrečnou tečku za zabijačkou udělalo uzené, které bylo s odstupem, protože nejdříve se maso naložilo, a pak pomalu udilo. 

Tu dřívější masnu (připomínající spíš pitevnu:-)), jsi popsala znamenitě. Maso žádné, jen pěkně "práskaný řezník", a konzervy.;-D

R^R^R^

1 0
možnosti
Foto

;-D;-D;-D tak to jsem rada, ze se Ti to libilo :-) To uzene jsme uz neochutnali, do Hradce to bylo daleko a do leta ho asi snedli ;-)

1 0
možnosti
Foto

Kajinko, pekne, tento se mi obzvlast libil, asi proto, ze mam na zabijacku stejne vzpominky:-)

1 0
možnosti
Foto

Jediná účast na zabíjačce pro mne byl dost traumatizující zážitek...ale uzené koleno nebo vepřový řízek, mňam :))

1 0
možnosti
MR

Jezismarja, vy me snad ctete myslenky ;-D ja jsem mel rozepsany clanek na tyto vzpominky, o te masne skoro na chlup stejne ;-D

Ja tam jako dite chodil rad,  bylo to takove bile a ciste, a i kus flakoty to  nespinilo.

A ty kouzelna slovicka ktera ma matka a Jarda pronaseli!  Jardonebylobynecoasponapolivku? Alemilspanihnedtobudeholkanecotadypropani! A daval jakoby nepozorovane pak mame neco zabaleneho do novin, a to pak jsme meli poradnou polivku, to jsou vzpominky, i ty vase, a napsala jste to lip, karmu!

R^

1 0
možnosti
Foto

Jééé to je náhodička, tak doufám, že to dopíšete! Díky za karmu a za super komentář. Jen než jsem přelouskala to od toho Jardo......... ;-D To je schválně nebo chyba tisku? ;-D

0 0
možnosti
JB

Vzpomínky z dětství mám velmi podobné. Také jsem byl "městské dítě" -takže zabijačka u známých z blízké vesnice byla vždy událost! A jelikož "tlusté" nejím dodnes, byl jsem nejoblíbenějším pomocníkem řezníka.. :-) Chtěl jsem vyzkoušet vše, takže jsem míchal, krájel takovou tou 4nožovou kolébkou, plnil jitrničky (ručně takovým tím řeznickým "grifem"), na stroji zavíčkovával domácí konzervy atd.

1 0
možnosti
  • Počet článků 266
  • Celková karma 34,94
  • Průměrná čtenost 3708x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!