- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Čtu váš blog, a asi půjdu zkontrolovat ledničku,😀
uzasnej komentar - diky
Takhle jsem vyzrala pul lednice, kdyz jsem psala o hospodynce za socialismu
............a pry jsem nebyla sama.
Kájo, ten blog snad voní až do pokoje! Manžel, který je původem kousek od Brna, a zabijačku zažil mnohokrát, často vzpomíná. Taky na to, že závěrečnou tečku za zabijačkou udělalo uzené, které bylo s odstupem, protože nejdříve se maso naložilo, a pak pomalu udilo.
Tu dřívější masnu (připomínající spíš pitevnu), jsi popsala znamenitě. Maso žádné, jen pěkně "práskaný řezník", a konzervy.
tak to jsem rada, ze se Ti to libilo
To uzene jsme uz neochutnali, do Hradce to bylo daleko a do leta ho asi snedli
Kajinko, pekne, tento se mi obzvlast libil, asi proto, ze mam na zabijacku stejne vzpominky
to me tesi Zuzi
Jediná účast na zabíjačce pro mne byl dost traumatizující zážitek...ale uzené koleno nebo vepřový řízek, mňam :))
Kolik ti bylo Karle?
Jezismarja, vy me snad ctete myslenky ja jsem mel rozepsany clanek na tyto vzpominky, o te masne skoro na chlup stejne
Ja tam jako dite chodil rad, bylo to takove bile a ciste, a i kus flakoty to nespinilo.
A ty kouzelna slovicka ktera ma matka a Jarda pronaseli! Jardonebylobynecoasponapolivku? Alemilspanihnedtobudeholkanecotadypropani! A daval jakoby nepozorovane pak mame neco zabaleneho do novin, a to pak jsme meli poradnou polivku, to jsou vzpominky, i ty vase, a napsala jste to lip, karmu!
Jééé to je náhodička, tak doufám, že to dopíšete Díky za karmu a za super komentář. Jen než jsem přelouskala to od toho Jardo.........
To je schválně nebo chyba tisku?
Vzpomínky z dětství mám velmi podobné. Také jsem byl "městské dítě" -takže zabijačka u známých z blízké vesnice byla vždy událost! A jelikož "tlusté" nejím dodnes, byl jsem nejoblíbenějším pomocníkem řezníka.. Chtěl jsem vyzkoušet vše, takže jsem míchal, krájel takovou tou 4nožovou kolébkou, plnil jitrničky (ručně takovým tím řeznickým "grifem"), na stroji zavíčkovával domácí konzervy atd.
Tak to si toho pamatujete víc jak já