Nevídaná bouřková story pana ministra

A co vy? Myslíte si, že je vhodné, aby se ministr spravedlnosti na mnoho hodin veřejně setkal s člověkem, který je občas na sítích označován za ruského kolaboranta? 

Už se k tomu vyjádřil snad každý. Na Nejedlého oslavě byl reportéry Seznamu přistižen ministr spravedlnosti Pavel Blažek. Blažek zdůraznil, že si ke stolu k Nejedlému přisedl „bez předchozí domluvy“ a „vzhledem k nevídané bouřce, v jejímž průběhu nebylo možné restauraci opustit“. Zcela zjevně mu nevadí ani to, že kontrarozvědka vyhodnotila Nejedlého jako bezpečnostní riziko v takové míře, že získala soudní povolení na jeho odposlech. Šlo patrně o Nejedlého nadprůměrné vztahy a a propojení s Ruskou federací.

Blažek tvrdí, že to byla náhoda. V restauraci ale strávil u jednoho stolu s Nejedlým zhruba pět hodin. Žádná konspirace se na veřejném místě podle něj za přítomnosti desítek ostatních hostů restaurace nekonala. Bouřka ale ve skutečnosti trvala zhruba půl hodiny. Vysvětlení ministra je nepravdivé a působí poněkud nejapně

Premiér a předseda ODS Petr Fiala za to Blažka kritizoval. „Pan premiér nepovažuje tento typ setkání za vhodný, bez ohledu na to, že k němu došlo náhodně,“ uvedl pro iROZHLAS.cz mluvčí vlády Václav Smolka.

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) chce s koaličními partnery řešit setkání ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS) s bývalým poradcem exprezidenta Miloše Zemana Martinem Nejedlým. „Schůzku ministra Blažka s Martinem Nejedlým považuji za hranicí dobrého vkusu,“ napsal Bartoš s tím, že Blažkovo současné vyjádření nepovažuje za dostatečné a na nejbližším koaličním jednání se bude situaci řešit. Na koaliční úrovni chce situaci řešit i KDU-ČSL Podle šéfa lidovců by se on sám takové schůzky neúčastnil a setkání Blažka s Nejedlým považuje za nemístné.

Jsem zvědavý, jak to pan premiér nakonec vyřeší. Doufám, že to nevymlčí. Zvláštní okolností tohoto případu je skutečnost, že jsem nezaznamenal kritiku tohoto setkání ze strany představitelů ANO. Proč? Přehlédl jsem to?

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Karim | neděle 20.8.2023 14:04 | karma článku: 18,81 | přečteno: 568x