Středočeský magazín - samochvála hejtmana Ratha

Včera jsem našel ve své poštovní schránce první číslo nového časopisu vydávaného naším velkomožným panem hejtmanem Rathem. Pokud jsem si doposud myslel, že na budování kultu osobností byl nejlepší sběhlý seminarista Stalin, pak po dnešku toto místo zaujímá MUDr. Rath.

Jestli máte to nevýslovné štěstí a žijete v říší našeho nejsvětějšího imperátora, pak Vám jistě tato krátká recenze přijde vhod. Na obálce chybí varování ministerstva zdravotnictví o škodlivosti obvyklé u podobných výrobků a jen podtitulek "Silné srdce země české" Vás může varovat.
Co ale potřebujete mimo silného srdce a klidové polohy, než se dáte do čteni tohoto "časopisu", je také silný žaludek.
Časopis má 32 stran a najdete zde 21 fotografií našeho imperátora. Nejhutnější jsou první dvě dvoustrany nazvané "Půlrok Hejtmana .." popisující kupodivu období od prosince do července (přiložena ukázka jedné strany).
Obsah časopisu je směsí samochvály nejhrubšího zrna a vysvětlování škod způsobené předchozí hrůzovládou ODS. Také se představí náměstci soudruha hejtmana, postěžují si na ODS a na ostatní zlotřilce (vláda, parlament a zbytek světa) bránící jim přeměnit náš kraj v ráj na Zemi. Počet výskytů jména Rath jsem přestal počítat hned po prvních několika stranách a dosažení čísla 30.
Myslím, že stalinistický kult osobnosti se zde skvěle doplňuje s propagandou hodnou Goebbelsova odkazu. Jediný článek, který doporučuji si přečíst je na straně 24 a zve k návštěvě Hornického muzea v Příbrami.
Takže návod k použití je následovný - zavřít oči, přelistovat 12 stran, přečíst tento článek a a poté plátek zanést do tříděného odpadu nebo na podpal do kamen.
Je zřejmé že nás má pan Rath za idioty a do doby než se nám podaří mu to ve volbách spočítat, nezbývá než požádat pana Macka o svolení použít jeho funkční a prověřené komunikační metody. V té době byl pan Rath ministr a cena byla 3000 Kč. Je to levnější když je teď jen hejtmanem?
Jistě nikoho nepřekvapí, že žádný článek není podepsaný autorem. Časopis vydává společnost Actual Aver CZ a.s., děkovné zdravice vděčných pracovních kolektivů prosím na email Listy@kr-s.cz.

Doporučil bych panu Rathovi, aby nás ušetřil dalšího vydání tohoto škváru. Stěžuje si, že ODS mu zanechalo rozbité silnice a dluhy. Pokud použije peníze určené na tento "časopis", na spravení byť jediné díry na silnici, budou ty peníze vynaloženy účelněji.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Kareš | pátek 25.9.2009 5:30 | karma článku: 46,93 | přečteno: 9289x