Kampaň za naše peníze aneb z cizího krev neteče

Dneska se nehodlám trefovat do bratra Paroubka (za rozdávání koryt a peněz, které ještě nemá) ani do mého gubernátora Ratha. Řeč bude o to, že jejich domnělí rivalové z ODS mají stejný přístup k penězům, které pro nás mají spravovat.

Na to abych Vám ukázal, že ODS z nás dělá hlupáky stejně, jen snad ne tak moc okatě, nemusím chodit daleko. Není třeba se pouštět do spekulací, kdo si nahrabal na té či oné zakázce. Jsme tak zblblí, že nevidíme do očí bíjící věci.

Pokud jsme navštívili v poslední době Prahu, nemohli jste si nevšimnout alespoň jednoho z nich - billboardy propagující "skvělou práci" vládců hlavního města.

Příklad první - Opencard

Projekt je v průšvihu s velkým potenciálem pro negativní kampaň oponentů. Co jim zkusit otupit zbraně na začátku a po goebelsovsku "prodat" Opencard jako nejlepší a nejlevnější. Koho by dnes zajímala nudná fakta?Malér je to tak parádní, že se pod to radši nikdo nepodepíše (na rozdíl od dvou dalších ukázek).

 

Příklad druhý - Čistá Praha

Chlávyhodná iniciativa propagující čistotu a ekologické chování. Jen se vždycky "náhodou" objeví před volbami a ještě má podobný ústřední bod kampaně v podobě srdce. Kvalitní útok na podprahové vnímaní.Sem se pan primátor Bém podepsal.

 

 

Příklad třetí - "Splněno !"

Na Jižním městě se vyskytuje tento výtvor, jehož jediným účelem je samochvála pana starosty Mlejnského. Kolik hraček by se dalo za ty peníze pořídit? Nebo kolik sněhu, případně psích exkrementů by se dalo uklidit?Co tak billboard "Selhali jsme v uklízení sněhu"?

 

 

 Žádný z těchto billboardů není nic než vyhazování veřejných prostředků a souvislost s blížícími se parlamentními volbami není vůbec náhodná. Blíží se nám ten kouzelný čas, kdy můžeme politikům říci svůj názor a to nejen hospodským tlacháním nebo blogem - jeho moderní internetovou formou.

Až půjdu v květnu volit, vzpomenu si na klasický citát Š+G z povídky "Moje jízda tramvají" :

"Mělo by se střídat, jsme taky unavení," prohlásil malý dědeček a rozhlédl se po lidech, kteří seděli. "Samozřejmě, střídat," ozvalo se ze všech stran a stojící se vrhli na sedící.

Co Vy?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Kareš | pondělí 22.3.2010 7:00 | karma článku: 10,37 | přečteno: 897x