Další investor na útěku ? Proč asi ...

Naštvu se pokaždé při zprávě jako je tahle o firmě Panasonic  ... investor udělal 'strategické rozhodnutí' ... Proč z nás všichni dělají blbce ? Korporální daňový ráj zvaný Česká republika přece funguje ! Nevěříte ? Stačí se podívat na stránky Czechinvestu a pochopíte ...

Jak na to ? Princip je jednoduchý - jste korporace, potřebujete rozšířit výrobu a hledáte hejla, který by to zaplatil. Ten trouba se jmenuje Český daňový poplatník a dá Vám 5 let daňové prázdniny, zaplatí Vám podstatnou část základních prostředků, dá Vám peníze za vytvoření pracovního místa a zaplatí proškolení lidí.

Je pak pro někoho překvapení, že daně právnických osob jsou 8.1% z příjmů státního rozpočtu 2011 a příjmy spojené s fyzickými osobami pak pouhopouhých 78% ? 

Připadá Vám to ironické v době, kdy nám naše 'pravicová' vláda zvedá daně tak, jak to žádná levicová ještě ani nezkusila? Tak věztě, že investiční pobídky, včetně daňových prázdnin, se letos prodloužily na 10 let. Již zmíněný Panasonic měl smůlu, má investiční pobídku z roku 2006, tak po uplynutí 5 let zavřel krám a jde o dům dál.

Že je to výjimka ? Ani omylem - před časem byla publikována zpráva o ukončení výroby společnosti Jeyes v Kadani, spojené s propuštěním všech 427 zaměstnanců. Dala by se zařadit do řady dalších obětí dnešních špatných časů, ale bude to opět trochu jinak. V článku je zmíněna agentura Czechinvest a také rok 2006.

Na aktuálním seznamech Czechinvestu jsou podobných pobídek stovky ... a pokud si dáte trochu práce, najdete řadu 'strategických rozhodnutí' podobných těmto dvěma jako vejce vejci ... (Phillips Hranice, Flextronics Brno...). 

Ostatně když sponzorujeme farmu Bolkovi Polívkovi a Andreji Babišovi ... proč nerozdat i dalším ? Máme přece rumunské daně ... a zdroje jsou ...

 

Omlouvám se za zrušení diskuze, ale nemám účet na diskuzi a tak nepokecáme ...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Kareš | pátek 2.11.2012 7:37 | karma článku: 36,31 | přečteno: 2235x