Budou teď někdy nějaké volby ?

Víte kdy se poprvé konaly volby? Ne ? No přece v ráji, kdy Pán přivedl Adamovi Evu a řekl mu: "Měl by sis zvolit manželku !".

(c) iDnes

Včera večer mi dorazil spam od pana Nečase, kde se mě snaží přesvědčit, že můj hlas rozhodne.

Nerozhodne.

Na vytvořeni vlastního názoru mi stačí sledovat, číst a pamatovat si.

Souboj mezi ODS a ČSSD není zápas mezi zlem a dobrem, jde tu jen o to která šelma urve větší kus masa.

 

Přemýšleli jste někdy o tom jak jsou Paroubek a Topolánek stejní? Odmyslete si obličej a zůstane nabobské a buranské chovaní, netolerance (nejen vůči novinářům), upgrade manželky na nový model a skandály kvůli luxusní dovolené nebo bombastickým oslavám. Když ODS sebrala Paroubkovi 'nepřítele', schází se s nim alespoň soukromě na obědě :-).

Nejpodstatnější je ze oba nejsou tvůrci svých stran, ale jejich produkty. Takže jakékoliv 'prekabátenie' na jedné ani druhé straně nemění podstatu. Obě strany se sice liší způsobem jak a z jakých kapes tahají peníze, ale není velký rozdíl jak a komu je rozhahují plnými hrstmi. A také je třeba zdůraznit, že šelma která urve větší kus nezapomene nechat něco pro toho druhého. Podívejte se na Pražskou energetiku vlastněnou magistrátem. Proč tam mají teplá místečka lidé z ČSSD? A proč tak pan Březina v pražském Dopravním podniku ? Protože pokud by ztratili nepřítele, pak by zmizel by cíl pro negativní kampaň a co pak?

Kampaň stala každého z nich okolo 100 milionů (což je víc než posledně že?). Když (až) jim  skočíme na jejich modrooranžové vidění světa, získá spojená ČSSD/ODS většinu ve sněmovně a pak bude příští kampaň ještě dražší, negativnější a zbude po ni víc sponzorů, kterým budou dlužit 'laskavosti'.

Kroužkování outsiderů nebo přidání dalších šelem do klece nepomůže.

Je třeba zvolit si řešení a ne jen jít k volbám a volit nejmenší zlo. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Kareš | pátek 28.5.2010 18:50 | karma článku: 7,71 | přečteno: 822x