"Boháč Babiš se naštval ..." - opravdu jen on ?

Díky nespavosti po sedmihodinového časového posunu si pročítám zprávy za uplynulý týden a stále mě překvapují průhledné snahy médií nás manipulovat. Na článku, o němž chci psát, se dá názorně demonstrovat lví podíl médií na stávájícím náladě v české společnosti.

Článek sám je chudý na fakta a o to bohatější omáčku nám autor pod pseudonymem "abr" servíruje.

Andrej Babiš se rozhodl utratil své peníze (jak někdo povídal až 1.8 milionu Kč) za inzeráty, které kritizují notoricky známé problémy v naší společnosti a říká že změnu je třeba řešit v rámci parlamentní demokracie.

Tím končí fakta.

Už titulek obsahuje zjevný záměr autora - vždyť přece naštvaný boháč je ta správná věc. Kam bychom přišli mít pracháče navíc ještě spokojené? A navíc nám pan "abr" říká, že se nám Babiš snaží nacpat do parlamentu a nedělá si pražádné starosti,  že pro toto tvrzení nemá oporu ve faktech.

Manipulace se tak odehrává ve švejkovském duchu - "... to je syn toho zavražděnýho, to bude taky pěknej lump!".

Babiš totiž nejen trefně pojmenovává to co štve nás všechny, ale navíc není členem party "nás hochů, kteří spolu mluvíme", což jej dělá velmi nebezpečným pro stávající partajo/mediokracii a má dost prostředků zůstat mimo kolotoč peněz mezi státními podniky a zakázkami, stranami a médii.

A tak se připravte na další masáž podle osvědčené bátorovské metody.

Bude jen na nás jestli na to skočíme.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Kareš | neděle 6.11.2011 11:10 | karma článku: 19,40 | přečteno: 1151x