TT

Dobrý video, to stojí za to se na něj podívat.

Foto

Pokud by k nám v rámci debat o klimatické krizi měly proudit informace opravdu vyvážené na obě strany probíhajících sporů, měly by tento dokument odvysílat všechny naše televizní stanice a promítat by se měl studentům na všech školách.

Foto

Co se týče energie odpadních vod: Pražská čistička ji využívá už zhruba půl století. Jenže veškerá elektrická energie získaná energie ze splašků milionu lidí nestačila zatím ani na pokrytí potřeb samotné čističky, ale pokryla ji z poloviny. Teď po Instalaci nové technologie je čistička schopna přepracovat splašky od milionu lidí na zhruba tisíc tun biometanu ročně. To znamená, že celoroční produkce celé Prahy by stačila pokrýt jen cca 100 -150 letových hodin velkého letadla. Po doplnění linky na zpracování olejů možná o něco víc.

Ale čistička si samozřejmě bude muset tu energii, kterou si nevyrobí ze svých odpadů, vzít z elektrické sítě.

JV

Tuky, oleje v každém případě nesmí do záchodu . Zácpou roury !!!!

Patří do odpadků co se spaluji v moderních spalovnách !!! Tak se to dělá v inteligentních společnostech.

Tak by to mělo být v inteligentních společnostech. Inteligentní spotřebitelé by také měli sešlapávat PET láhve a šetřit tak objem kontejneru na plasty. Kdykoliv ho otevřu, je zpravidla plný nesešlapaných PETek a jeho kapacita pochopitelně nestačí. Když někdo není schopen takového triviálního úkonu, pochybuji, že si dá nějakou práci s přepáleným tukem. V domnění, že postačí ho zředit horkou vodu s prostředkem na mytí nádobí, ho sleje do dřezu. A nechápe, že během pár sekund se ochladí a zanáší potrubí a ČOV. Výsledky smažení kaprů o Štědrém dni vidí zaměstnanci ČOV každý rok.

  • Počet článků 392
  • Celková karma 13,52
  • Průměrná čtenost 2396x
příležitostný publicista