Dojímavá upřímnost našich politiků

Humoristický časopis Dikobraz se již i přes několikero vesměs marných snah zřejmě nikomu nepodaří vzkřísit, ale pozorný čtenář si k pousmání vybere z mnoha jiných nabídek, a to nemusí jít zrovna o přímý přenos z jednání naší Sněmovny (lordů).

Teď právě jsem si např. přečetl zajímavý článek o tom, jak naše politická elita slouží svému lidu. Ve snaze mít proto ty nejlepší podmínky a výchozí pozice, dostal jistý mostecký podnikatel pan „Z“ na Babišově kandidátce do Sněmovny dva své kolegy. Poslanci B. S. a V. V. si jej následně vzali za asistenta, a pronajali si u něj kanceláře.

Za nájem mu vloni první z nich poslal za lukrativní prostory 326.400,-Kč, tedy do koruny plný ročník limit poslaneckých náhrad, a to má k dispozici ještě jednu kancelář zdarma, protože pan „Z“ prý ty peníze až tak nepotřebuje! Druhý hradil nájem ve výši 243.000,-Kč.

Poslanec B. S. šel ve své bezelstnosti dokonce až tak daleko, že se ani nesnaží předstírat, že by mu snad jeho asistent zajišťoval nějaký servis. „Řeknu Vám to na rovinu, já jsem ho tím chtěl podpořit, něco mu vrátit. Mám ho hlavně z toho důvodu, že má kontakty s Babišem. A jako asistent může kdykoliv přijít do Sněmovny.“

Oba Mirkové Dušínové se dušují, že společnému asistentovi za to z náhrad platí jen symbolických 1.000,-Kč měsíčně, takže jde zřejmě jenom o kapesné. A protože kodex ANO stanoví, že poslanec nesmí mít kancelář u příbuzných, je prý takto vše v naprostém pořádku i pro šéfa jejich poslaneckého klubu.

Ústy trenéra Františka Koudelky z STS Chvojkovice - Brod se chce poznamenat: „Hmmm, zřejmě slušnej voddíl…“ Oceňuji upřímnost vděčných poslanců a jsem rád, že chtějí svého chlebodárce podpořit a něco mu čestně vrátit. Jen mám takový divný pocit, zda jde opravdu o upřímnost nebo spíše o nějakou jinou lidskou vlastnost.

Ať už si to oba pánové uvědomují nebo jaksi neuvědomují, v každém případě tu něco nehraje. To jejich „čisté“ Fair Play totiž platí stát, a to jsme bohužel stále ještě MY.

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Vodrážka | pondělí 13.4.2015 16:53 | karma článku: 21,93 | přečteno: 691x