Bullwar • Blitzkrieg • Boulevard – III

            Je jedno jak to nazvete. Je jedno odkud čerpáte. Je jedno, že to ani jednomu z nás, není jedno. Senzace jsou všude. Senzační jsou hlášky z naší polytycký putyky, senzacemi žijí „putovní“ ženy, a senza koření objevíte i ve sportu.

Bobovky… // Když si v sychravém zimním období prohlížíte v bulváru fotky z Karibiku, na nichž v moři skotačí celý BOBOTEAM (Pozor – neplést s osádkou reprezentačního bobu!), člověka nutně musí polít horko. Suverenita málemředitelce ČT a primátorce Prahy, skorosenátorce-prezidentce Janě Bobošíkové rozhodně nechybí. I když její hnutí (mysli), zaseklo do futra dveří do velké politiky sekeru v hodnotě 23,4 milionu korun, dál hrdě nosí „Hlavu vzhůru“. Polytická dobrodružka, která po volbách měla podle médií (a zákona!?) inkasovat desítky milionů, údajně do své kariéry investovala vedle svého zbytnělého ega také dvě vlastní (a snad i zdaněné?) mega. Ale nezlomilo ji to, a přes viditelnou únavu, dál neúnavně pokračuje ve své „smysluplné“ práci, bez konkrétních výsledků! Takový prý je život… A tak se ptám. Bude pro nás ovčany její kandidatura na ředitelku zeměkoule jobovkou nebo už jen další „bobovkou“?

Hlava // Tak jsme zase v I. kole tenisového Fedcupu nepukli. Ovšem jenom díky famózní Karolíně Plíškové, která se podílela na všech třech vítězných bodech. Oproti naší jedničce Kvitové, hrála soustředěně a odpovědně. Klobouček! Naše wimbledonská hvězda evidentně nedokáže ustát humbuk kolem sebe a krom prohry s Halepovou dostala na frak od hráčky až ze čtvrté desítky světového žebříčku! To se ve sportu sic občas stává, jenomže u takové hráčky je něco jiného udělat v zápase 2 – 3 chyby, a něco jiného zkazit 20 – 30 míčů, které se zavřenýma očima hrají tenisoví elévové. Až na pár výjimek tenisových celebrit, se to však někteří „bojí“ říct nahlas. Bohužel. Není divu, že zcela jiným šálkem kávy se pak jeví třeba Gabriela Soukalová. Také ona disponuje velkým talentem, ale vedle poctivé tréninkové práce nad tím asi moc nepřemýšlí a nakládá s ním způsobem sobě vlastním. Byť poněkud ztřeštěným, bezesporu lidsky přijatelným a podporyhodným. Inu, někdy to je prostě jenom v hlavě…

Talent!? // A když už jsme u nadání. V roce 2007 nabízel italský Juventus Teplicím za Martina Fenina 200 milionů korun. Následuje osm let plných hospodských rvaček, podpáleného bytu v sestupujícím Frankfurtu, podivné autonehody, slovenské blamáži v kvalifikaci na MS „oslavené“ orgiemi nároďáku s lehčími společnicemi, marným bojem s depresemi, léčenými hrstmi prášků a litry alkoholu, vyhazovu z Cottbusu, neúspěšného restartu ve Slávii a odchodu do třetiligové Admiry, je stále ještě trestně stíhán za loupež telefonu v opilosti. Po Teplicích to zkouší ještě v třetiligovém francouzském Istres, odkud je odejit už po půlce sezóny. Vloni kvůli dvěma profesionálním smlouvám nemůže hrát, takže jen trénuje ve Varnsdorfu. Z dvouletého kontraktu v druholigovém Chemnitzeru odehraje jen 78 minut! Teď se vrátil z testů v druholigové Zawiszi Bydgoszcz, která hraje II. polskou ligu. Zkuste si tipnout výsledek této mise.  

Autor: Karel Vodrážka | pondělí 8.2.2016 19:19 | karma článku: 6,86 | přečteno: 170x