Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrph

3. 10. 2011 10:48
a proč by zkrácenou školu měli dělat jenom géniové?

To není o tom zda je někdo génius-to je o tom, si poctivě přiznat jak  organizačně probíhá současné studium na VŠ.Tedy,zda na většině škol (určitě ne na všech) tvoří přednáškové období během semestru nějakou skutečně přidanou hodnotu, když podstatné (z hlediska uznatelnosti studia) jsou až zkoušky, které student skládá až ve zkouškovém období. A skoro nikdy mu nestačí co co profesoři přednášeli na přednáškách,ale musí se to naučit ze skript znova. Když k tomu přidám, že minimálně studenti dálkového studia obvykle  přednášky nemají, a pro ty ostatní jsou přednášky obvykle nepovinné (dle doporučení ministra mají chodit radši na brigády), tak :

Dejme tomu že v semestru jsou 4 zkoušky a další 4 zápočty. Na zkoušku se bude učit ze skript student 14 dní, k tomu zmákne i naučit se na další zápočet.Tudíž, za 2 měsíce má hotový semestr, za 4 měsíce ročník, za rok už může být bakalář. Pokud by mu na učení na zkoušku stačil týden,má bakaláře za půl roku.Kde je problém?

0 0
možnosti
  • Počet článků 178
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 901x
Učitel, již bývalý, programátor, již bývalý, důchodce, stále, vydavatel, který se tím spíše baví, protože matematika není oborem, do kterého by se hrnuli ti, kteří by si  chtěli narejžovat, majitel jednoho z 45 či 46 tisici internetových obchodů,  internetový milionář nejsem a nebudu

Seznam rubrik