Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ach ty vládo, převrácená vládo.

Tento příspěvek jsem napsal na základě přímého přenosu ČT24 z akce odborů a dalších organizací a iniciativ. Demonstraci jsem po dlouhé době sledoval v televizi a nebyl jsem na místě. Ráno jsem zaspal, proto jsem zůstal doma.

Vláda někoho možná překvapila, ovšem jen naivní občany, který chyběla předvídavost a hlubší porozumění politiky našich představitelů

 

Cca 31. května 2010 jsem zveřejnil na Neviditelném psu příspěvek, hodnotící výsledky voleb. Když jsem si předčetl reakce a návěštěvnost tohoto příspěvku, sedl jsem a napsal to natvrdo. Při psaní příspěvku pro Neviditelného psa, jsem byl spíše umírněný. Neviditelný pes tento druhý příspěvek odmítl zveřejnit a tak jsem jej se zpožděním zveřejnil na serveru Jiřího Paroubka Vaše věc.

 

Mirek Topolánek a další sliboval občanům, že jejich vláda zastaví zadlužování státu, které ovšem zahájil Václav Klaus. Pro informace důchodcům: Václav Klaus utopil 38 mld. Kč určených na důchodu ve státním rozpočtům. Před delší dobou o tom informoval časopis „Jistota“. Tímto způsobem kamufloval katastrofální ekonomickou politiku. Když v USA krachovala jedna banka za druhou, jako důsledek ultraliberální politiky George Bushe jr., tak Václav Klaus a Mirek Topolánek tvrdili, že naše ekonomïka a evropská ekonomika jsou „přeregulovány“.

Tehdy Mirek Topolánek a Miroslav Kalousek statečně lhali bok po boku občanům, že se nás krize netýká. Když klesne poptávka v Německu a západní Evropě, tak klesne náš export do tohoto hlavního našeho exportního trhu a krize postihne i naši proexportní ekonomiku.

 

Za 3 roky Mirek Topolánek ztrojnásobil deficity stáítního rozpočtu. Potom celá pravice statečně lhali občanům, že kdyby vyhrál Jiří Paroubek, tak bychom skončili jako Řecko. Byla to však vláda Topolánka, která navýšila násobně deficit. Na základě obludné lži Kalouska, Nečase, Johna a dalších a na základě porušení ústavní zvyklosti, že sestavením vlády je pověřen vítěz voleb, tedy předseda vítězné strany, což byl Jiří Paroubek, pověřil Václav Klaus sestavením vlády Petra Nečase.. Václav Klaus se spolu se svými spojenci obával právem, aby se Jiřímu Paroubkovi nepodařilo sestavit vládu.

31 .května 2010 jsem zveřejnil na Neviditelném psu příspěvek o tom, co bude čekat občany od vlády Nečase. Když jsem si tento příspěvek přečetl a zjistil návštěvnost tohoto článku a reakce, sedl jsem a napsal to natvrdo. To už ovšem Neviditelný pes odmítl zveřejnit. Opominul jsem plánované orubání Zákoníku práce a omezení prostředků na sociíální služby, které se mě jako invalidního důchodce dotýká a dotklo.

Druhý příspěvek jsem po delší době zveřejnil na webu Jiřího Paroubka www.vasevec.cz

http://www.vasevec.cz/blogy/hodnoceni-voleb-kveten-2010-nezverejneno-psano-cca-315-2010

 

První je pak na Neviditelném psu

http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-volby-2010-0zq-/p_politika.asp?c=A100530_175428_p_politika_wag

 

Pokud máte pocit, že Vás se nějaké sociální dopady netýkají, pak Vás musím upozornit, že konzervativci ve vládě by rádi zdanili důchody, omezili podstatným způsobem výplatu vdovských a vdoveckých důchodů a chtěli by, aby důchodci platili z důchodu zdravotní pojištění, a aby rodiče platili zdravotní pojištění ze svých důchodů za děti.

Je vcelku úsměvné, jak někteří, kteří často žádnou rozumnou kvalifikaci nemají, považují se za úspěšné podnikatele, (kteří své kompetence získali na „školení“, které trvalo několik hodin či maximálně půl dne) žádný rozumný produkt nenabízejí a neposkytují, a živí se spíše než nějakou rozumnou činností okrádání zaměstnanců, zákazníků a státu, mají pocit, že jich se krize netýká a „platí daně“.

Já jsem si před pěti lety udělal radost a vydal jsem ve vlastní režii 2 knihy o historii matematiky, které jsem sám přeložil, vysázel, navrhl obálku a sám to také prodávám. Za těch 5 let vlády ztrojnásobili DPH a dnes má vláda z prodaného výtisku více než autor. Autor má totiž 10 procent z prodejní ceny a stát zvýšil DPH na knihy z původních 5 procent na 14 procent. Podotýkám, že jsem na prodejï nejen svých knih nikdy nevydělával, protože podobné tituly se zpravidla vydávají na základě grantu.

Naši konzervativní politikové se ovšem obyčejných lidí bojí jako čert kříže. Oprávněně se obávají, aby se lidé nedali dohromady a neposlali je k čertu jako komunisty v roce 1989.

Stačí přípomenout tvrzení Václava Klause, že odposlechy škodí demokracii a, „abychom v tom nakonec všichni neshořeli“. Podobně výmluvná jsou slova Miroslavy Němcové a Miroslava Kalouska, že Holešovská výzva je zaměřená proti demokracii. Podobně lhali a manipulovali ještě na pokraji krachu komunisté. Komunisté manipulovali slovy, jako „potřebujeme klid na práci“ či kecy o „protisocialistických živlech“. Žvásty o tom, že potřebují klid na práci před nějakou dobou zopakoval Mirek Topolánek.

Ovšem Václav Klaus, politická nula Michal Doktor a „nonšalantní kníže“ ¨, poněkud přestárlý Karel Schwarzenberk, který chrápe všude, kam nás chodí reprezentovat, nazvali loni účastníky podobné demonstrace slovy jako „nenávistná lůza“, „ulicí se nedáme vydírat“, „na ulici se nic nerozhoduje či neurčuje“.

Ano, třeste se strachy Modroptáčnici, černokněžníci a Veverky, abyste v tom nakonec neshořeli, Tváři v tvář tomuto jejich strachu zůstávají bohorovní, že se nic nestane.

Stačí připomenout Leoše Hegera, který tváří v tvář protestům lékařů „Děkujeme odcházíme“, tvrdil, že lékaři nedají výpověd, že vezmou výpověd zpátky, že jich tak mnoho (lékařů) nedá výpověď, že na zvýšení platů nejsou peníze. Pak se peníze našly a slíbili, že zdravotnickým pracovníkům přidají, a jakmile byla hrozba zažehnána, tak porušili vlastní slib a platy nezvýšili.

Podobně jsme slyšeli opakovaně sliby, že „školství a vzdělávání je prioritou vlády, že se učitelům zvýši platy, a teď se pro jistotu budou snižovat.

Ukazuje se, že na naši vládu platí opravdu jen aktivní odpor. Před dvěma roky profesor Václav Bělohradský v HydeParku vyzval občany, že „této vládě je třeba klást aktivní odpor“.

Situace kolem akce lékařů připomíná revoluci v Egyptě. Tam Mubaraka nahradila vojenská rada, a jakmile dostali občany u ulic, tak se snaží opět dělat, co se jim chce

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne, Mirku, Sašo, Radku, Petře

Aktuallizováno cca 17:38

Sken mého diplomu s vyznamenáním najdete na mých webových stránkách

www.mathpublishing.eu

PPromoval jsem se samými výbornými cca 1985, tehdy studovalo  na vysokých školách 9-10 procent převážně nejlepších absolventů gymnázii. Absolvoval jsem  gymnázium Dašická, Pardubice, které bylo loni v premiéře státních maturit  7. nejlepší v republice a tehdy před 32 roky bylo ještě lepší. Ani  tehdy nebylo obvyklé vystudovat např. tu matematiku se samými výbornými. To jen pro ty, kteří pochybují o mém absolutoriu. Rád si přečtu nějaké výplody těch z Vás, kteří mě rychle odsoudili.

 

 

RNDr. Karel Vašíček

exučitel matematiky a deskriptivní geometrie

exprogramátor

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karel Vašíček | sobota 21.4.2012 16:10 | karma článku: 24,15 | přečteno: 3614x
  • Další články autora

Karel Vašíček

Šílený střelec a selhání policie

Včera jsme zažili zřejmě nejhorší jednotlivý trestný čin v našich dějinách. Detailů jsme se zatím mnoho nedozvěděli ani od policie ani z médií. Nabízí se několik otázek.

22.12.2023 v 11:35 | Karma: 27,27 | Přečteno: 2100x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Kdo cestou k moci vraždil a vraždit bude dál.

Slova písničkáře Vladimíra Merty byla aktuální před lety po pádu tzv. komunistického režimu. Dnes bychom slovo vraždit mohli nahradit slovem lhal. Nicméně ve výzkumech veřejného mínění nemalá část populace uvádí, že současní polit

17.8.2023 v 11:06 | Karma: 20,44 | Přečteno: 487x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

E-mail predsedovi CSSD MIchalu Smardovi

Dekuji za newsletter "priteli" Smardo, Jak jste dopadli ve volbach? Jako sedlaci u Chlumce Ptam se, koho muze zaujmout chudak jako jste Vy, nebo "pritel" Hamacek

14.10.2022 v 17:54 | Karma: 9,33 | Přečteno: 317x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Výročí narození matematika Alana Turinga, utajovaného hrdiny 2. světové války,

Výročí narození matematika Alana Turinga, utajovaného hrdiny 2. světové války, pár slov o Antonínu Svobodovi čsl. průkopníku počítačových technologií světového významu A. Turing – otec moderních počítačových technologií.

23.6.2022 v 19:29 | Karma: 13,14 | Přečteno: 356x | Diskuse| Politika

Karel Vašíček

Jsme v polovině pandemie koronaviru?

Už dva roky světovou populací drtí pandemie, kterou nikdo z naší generace ani z našich rodičů nezažil. Když už „hořela“ značná část Itálie, někteří novináři a politikové psali, že koronavir je vymyšlený a vše, co se kolem nás děje

13.2.2022 v 13:51 | Karma: 10,76 | Přečteno: 449x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Británie odškodní desetitisíce pacientů s kontaminovanou krví, zaplatí miliardy

21. května 2024  16:18

Britská vláda vyplatí další odškodné desítkám tisíc lidí, kteří se kvůli kontaminované krvi v...

Kvůli důchodové reformě bude mimořádná schůze, čekají se opět noční bitvy

21. května 2024  5:45,  aktualizováno  16:13

Přímý přenos Nejtřaskavější bod z programu květnové schůze budou poslanci projednávat až příští týden, po...

Policie našla v zemině z výkopu další kosti, patřily třem lidem. Pošle je na pitvu

21. května 2024  16:11

Lidské kosti, které v pondělí objevili pracovníci technických služeb během výkopových prací v...

Pavel si vyzkoušel letecký simulátor, hokejistům s posilami předpovídá úspěch

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  15:52

Za přísnějších bezpečnostních opatření začal v úterý prezident Petr Pavel se svou chotí Evou...

  • Počet článků 178
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 901x
Učitel, již bývalý, programátor, již bývalý, důchodce, stále, vydavatel, který se tím spíše baví, protože matematika není oborem, do kterého by se hrnuli ti, kteří by si  chtěli narejžovat, majitel jednoho z 45 či 46 tisici internetových obchodů,  internetový milionář nejsem a nebudu

Seznam rubrik