Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

Ram1

5. 5. 2010 10:43
Kvalitnější bioprodukce?

Nemusí být pravdou, že výrobky ekologického zemědělství, musí být nutně zdravější a chutnější. Mnohdy je tomu právě naopak a jen naprostý ignorant nevidí nebo nechce vidět výsledky desítek studií, které to nade vši pochybnost prokazují ať už se jedná o aflatoxiny, promoření biochovů nemocemi a mnoho dalších aspektů té "kvalitnější" bioprodukce.

0 0
možnosti
S

Sup01

18. 3. 2010 10:21
ideologie

tzv. ekologické zemědělství může fungovat jen jako ostrůvky v moři klasického zemdělství, jinak jde s kvantitou i kvalitou výrazně níže. a pokud se týče "větší zdravosti" těchto potravin snahy utajit informace o některých hodnotách (viz. Italská vláda a hladiny aflatoxinů) mě nabádají k obezřetnosti. Ekologické zemdělství s geneticky přizpůsopbenými plodinami je cesta ke kvalitním a levným potravinám !!

0 0
možnosti
JD

pedr64

17. 3. 2010 11:06
je to alternativa

ale jen na určitou část produkce.Těžko se můžeme vracet zpátky do 19. století, kdy na vesnici byl každý samozásobitel a ještě živil lidi ve městech. je to nemožné z důvodů demografických, sociálních.

0 0
možnosti
A

Amoniak

17. 3. 2010 10:55
Mimo

Jste poněkud mimo realitu. Dokud půjde významná část spotřebitelů pouze po ceně a budou ochotni koupit libovolný sajrajt jen když je o fous lacinější, kde prodáte zboží dražší o desítky procent? 

Mimoto - pokud by se výrobci houfně přeorientovávali na "ekoprodukci" - o kolik klesne zemědělská výroba (a za co dovezeme zbytek)?

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 865x
Rybář a zemědělec.

Seznam rubrik