- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nemusí být pravdou, že výrobky ekologického zemědělství, musí být nutně zdravější a chutnější. Mnohdy je tomu právě naopak a jen naprostý ignorant nevidí nebo nechce vidět výsledky desítek studií, které to nade vši pochybnost prokazují ať už se jedná o aflatoxiny, promoření biochovů nemocemi a mnoho dalších aspektů té "kvalitnější" bioprodukce.
tzv. ekologické zemědělství může fungovat jen jako ostrůvky v moři klasického zemdělství, jinak jde s kvantitou i kvalitou výrazně níže. a pokud se týče "větší zdravosti" těchto potravin snahy utajit informace o některých hodnotách (viz. Italská vláda a hladiny aflatoxinů) mě nabádají k obezřetnosti. Ekologické zemdělství s geneticky přizpůsopbenými plodinami je cesta ke kvalitním a levným potravinám
ale jen na určitou část produkce.Těžko se můžeme vracet zpátky do 19. století, kdy na vesnici byl každý samozásobitel a ještě živil lidi ve městech. je to nemožné z důvodů demografických, sociálních.
Jste poněkud mimo realitu. Dokud půjde významná část spotřebitelů pouze po ceně a budou ochotni koupit libovolný sajrajt jen když je o fous lacinější, kde prodáte zboží dražší o desítky procent?
Mimoto - pokud by se výrobci houfně přeorientovávali na "ekoprodukci" - o kolik klesne zemědělská výroba (a za co dovezeme zbytek)?