Kreacionismus ve vlastní šťávě

Poté, co přičinlivý admin na stránkách kreacionismus.cz zabanoval postupně většinu pravidelných diskutujících s ideologicky nepřípustnými názory, zavládla idyla. Nazvěme ji kreacionismus ve vlastní šťávě.

Kreacionisté najednou diskutují sami se sebou a zůstali opravdu jen ti nevybranější z vybraných. Občas se sice objeví osamělý diskutující, který to má v hlavě ještě v pořádku, leč zůstává osamocen. Bdělý admin sice již pochopil, že příchozího s jiným názorem není vždy vhodné obratem likvidovat, nicméně ideologicky cizí příspěvky nadále lehce cenzuruje.

Diskuse na kreacionismus.cz již není svobodnou diskusí, kterou byla kdysi. Přesto jsou kreacionisté připraveni kdykoli se "svobodnou výměnou názorů" ohánět. V jednom z posledních článků tak například činí Jakob Haver (http://kreacionismus.cz/verim-veris-verime/).

Kreacionismus ve vlastní šťávě je už jen karikaturou diskusního fóra.

Přispívá lidový filosof, který se shlédl ve vlastních blábolech, který vědu považuje za náboženství a je alergický na slovo náhoda.

Pak je zde popírač gravitačních vln, přestože tyto již byly zachyceny detektory. Kosmologie je jeho velkým koníčkem, ale základy fyziky mu chybí.

Občas se také objeví šílenec, který věří "očitým" svědectvím o návštěvě nebe a pekla a podobným nesmyslům, ale radiometrickému datování nevěří. Nepřekvapuje, že evoluční teorii je schopen smést se stolu do tří minut.

Vesmír byl stvořen v šesti dnech před šesti tisíci lety. Stanovení stáří vesmíru z biblických rodokmenů je přesnější než jakákoli fyzikální měření založená na věroučně pochybných předpokladech (např. že fyzikální konstanty jsou konstantami). Příběh Adama a Evy realisticky popisuje počátek historie lidstva. Vše špatné kolem nás je důsledkem pádu do hříchu. Milující bůh seslal na Zemi celosvětovou potopu, která jako jediná významná geologická událost během jediného roku zformovala zemský povrch víceméně do dnešní podoby. Za hrůzy světových válek a genocid minulého století může ateismus a vpuštění evoluční teorie do politiky. Hitler vraždil Židy protože si přečetl Darwina (nordická rasa a šimpanz patrně měli společného předka). Věda by dnes byla mnohem dále, kdyby připustila existenci boha (pochopitelně toho jediného správného). Atd.

Argumenty nepomáhají, kreacionista ve vlastní šťávě se holedbá být lepším člověkem než ti, kterým rozum nezatemnila idelogie. Přitom jsou ti lidé – kreacionisté – docela obyčejně... velmi hloupí.

Autor: Karel Tejkal | čtvrtek 4.10.2018 20:49 | karma článku: 23,63 | přečteno: 895x
  • Další články autora

Karel Tejkal

Fermiho paradox a temná hmota

5.5.2021 v 13:42 | Karma: 13,17

Karel Tejkal

Kreacionista klade otázky

18.4.2020 v 20:15 | Karma: 15,09

Karel Tejkal

Satan a miliony let

12.4.2020 v 21:03 | Karma: 16,49