V zájmu občanů vstříc k tmavým zítřkům!

Jak je vidět, svědomí a odpovědnost poslanců směrem k občanům a voličům nikdy nedoputuje. Slib, že budou vykonávat svůj mandát v zájmu všeho lidu podle svého nejlepšího vědomí a svědomí se stalo jenom řečnickým cvičením. Tak jako v dobách, když jsme kráčeli k světlým zítřkům.

Nevím k jakým zítřkům, jsme po další srandě v parlamentu, zase o krok dál. Vědomí a svědomí se vytratilo už dávno, zato sebevědomí našim vyvoleným mocipánům neschází. Na příklad, ministr Kalousek hlasování o důvěře vládě komentoval slovy: „Hlasování potvrdilo, že má vláda mandát dál pokračovat ve své práci.“  Ne jen on je slepý, jako čerstvě vylíhnutá myš. Protože tak zvaně protikorupční a rozpočtově odpovědnou vládu podporuje jenom 15% občanů. To v koaličně ryzích myšlenkách asi zaniklo. V době hlasování v parlamentě o další srandě s odposlechy na pražském magistrátu, chudáci poslanci  určitě nevěděli. Na mnohé veřejné zakázky v Praze, předražené o 60%, asi zapomněli. Že ministr veverek a školství Dobeš, podá demisi, se jim nezdálo ani ve snu.

 Kdo si dnes vzpomene na bývalé kamarády z vlády, ministry Kocourka, Drobila, Fuksu, Johna, Bessera a Bártu. Na posledně jmenovaného, díky smutné komedii u soudu, snad ještě nikdo nezapomněl. Dalších neřešených zlodějin je mnohem, ale mnohem více. Připomenu jenom něco málo. Samotná kuponová privatizace a investičními fondy bez pravidel hry.  Následné černé díry ve zkrachovalých bankách, Lehké topné oleje, Mostecká uhelná, Trend, H-systém, Čepro a Setuza. Open card, plzeňská práva a Lesy České republiky. Tahle vláda samozřejmě za nic nemůže.

Ještě se vrátím k těm zítřkům. Do roku 1989 jsme budovali zítřky „světlé a lepší.“ Pak všechno přikryl samet, jenomže ve vzniklé tmě se jen těžko rozpozná kdo je pán a kdo šafář. My páni, majitelé kupónových knížek chudnem až do dnes, bankéři šafářové a šafáři správci fondů bohatnout ještě nepřestali. Že je to choroba naši české přítomnosti, nám snad už konečně došlo. „Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek.“ (Tomáš Baťa roku 1932)

Autor: Karel Stýblo | pátek 23.3.2012 10:09 | karma článku: 20,58 | přečteno: 778x
  • Další články autora

Karel Stýblo

Povídání na neděli.

19.9.2021 v 10:39 | Karma: 12,70

Karel Stýblo

Krizový premiér.

28.2.2021 v 13:50 | Karma: 12,02

Karel Stýblo

Naděje pro Babiše

13.2.2021 v 13:11 | Karma: 34,33

Karel Stýblo

Reminiscence

31.12.2020 v 9:39 | Karma: 5,24