Syntetizátor blbosti.

Trvá dlouho, než rozpoznáte záměry a finty médií. Dlužno mě dodat, že blbost bych od veřejnoprávní televize nečekal. Kdo mi poradí, co s tím má běžný občan dělat? Dnes žijeme ve virtuálním světě a nerozeznáme, že kdo umí mluvit je apriori dobrý politik, kdo se umí předvádět před kamerami je skvělý redaktor.

Nebýt středečního pořadu o chudobě, redaktorky Zuzany Tvarůžkové, bych asi mlčel. Už jsem zvyklý na podobné pořady, které nic nepřinesou. Protože redaktoři typu Moravec, Drtinová a teď Tvarůžková, jsou snad opilí mocí nad diskutujícími i diváky. Ten, kdo k tématu má co říci je přerušován další otázkou a všeobecné bláboly, které na příklad ve středu prezentovala paní Kohoutová z ODS, mohly být dokončeny. A že téma chudoby na Karvinsku, či Litvínovsku houstne a prorůstá celou společností, by si zasloužilo otevřenější diskuzi.

 

Zkrátka, už mě nebaví chození okolo cikánského problému po špičkách. Ten pan místostarosta z Karviné věděl o čem mluvit, ale paní Tvarůžkové, redaktorce veřejnoprávního média se to „nehodilo do krámu.“ Jinak by divák okamžitě pochopil, proč matkám samoživitelkám nezbývá na jídlo svým dětem. Kdo způsobuje těžké životní příběhy nezaměstnaných, těžký život důchodců a invalidních spoluobčanů. Proč nezbývají peníze pro potřebné a slušné lidi.

 

Někdy bych se rád dozvěděl, jaká část z peněz určených na sociální účely, připadne na dávky nepřizpůsobivým občanům. Pokud cikáni odmítají stanovy naší společnosti, nebo toho nejsou schopni, neměli by žít za peníze daňových poplatníků a zvyšovat chudobu našich potřebných a slušných spoluobčanů. Ať standardy cikánských spoluobčanů zaplatí padesátka i více pseudohumanistických organizací pomáhajících Romům, které jsou ze státního rozpočtu také dobře živení. Vždyť tyhle organizace můžou zařídit i dotace ze strukturálních fondů EU. A nebo, můžou přispívat ze svých platů, případně organizovat veřejné sbírky pro nepřizpůsobivé spoluobčany.

 

I já občas ze svého důchodu přispívám na nemocné děti a zdravotně postižené lidi. Ale odmítám platit dávky na bydlení a přídavky na děti třicetiletých důchodců, kteří je odnesou do herny, nebo je prokouří. Za to jejich třináctiletí výrostci dělají po městě brajgl a ostatním lidem se drze vysmívají do očí.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karel Stýblo | pátek 14.2.2014 9:50 | karma článku: 36,64 | přečteno: 1325x
  • Další články autora

Karel Stýblo

Povídání na neděli.

19.9.2021 v 10:39 | Karma: 12,41

Karel Stýblo

Krizový premiér.

28.2.2021 v 13:50 | Karma: 12,02

Karel Stýblo

Naděje pro Babiše

13.2.2021 v 13:11 | Karma: 34,33

Karel Stýblo

Reminiscence

31.12.2020 v 9:39 | Karma: 5,24