Komu dluží Česko, Řecko, Maďarsko, Japonsko, Rusko, USA....?!

Vím, že je nyní aktuálnější se zabývat razancí osobní obrany před lupiči, zejména špatně česky mluvícími... ale stále častěji se vedou diskuze a spory o dluzích našeho i jiných států... Takže pokud dluží Česko, Maďarsko, Řecko, Portugalsko...Rusko, Japonsko, USA, prostě celý svět - KOMU TEDY VŠICHNI DLUŽÍ ?!

 

 

Jsou snad všichni ministři financí , premiéři..hloupější, než kterýkoli prostý, selsky uvažující občan?! Snad si všichni, včetně těch bez velkého vzdělání, dokáží spočítat kolik má splácet ze své půjčky, co si může a nemůže dovolit, vůči svému dluhu a svému výdělku..

Logicky se tak časem můžeme dočkat dalších odhalení počínání Kalouska, Nečase a dalších , na které již nebudeme mít vliv a jen na ně budeme nadávat - jako na všechny předchozí aparátníky.

A jen a jen doplácet. Všichni to s námi mysleli dobře. Měli to v programu, který se, jak všichni tvrdí a tvrdili, díky krokům předchozích vlád, měnil a neustále mění jen k prospěchu nás všech...

S nadsázkou-třeba budeme svědky i zločinu ve prospěch České republiky. Třeba ani Kalouska a Nečase nelapí při dech beroucí krádeži v Louvru ve snaze pomoci ČR..

Ale vážně.. Pokud si koupíme státem vydaný dluhopis, byť státem ručený-vlastně si kupujeme i část svého dluhu... A co se stane při platební neschopnosti státu?! Co myslíte?!

A to je věc na kterou by měl odpovědět nejen nynější premier a ministr financí, ale třeba i prezident a budoucí kandidáti na jeho post. Mě by čistě osobně zajímal názor pana Okamury, kterého si velmi vážím, fandím mu a myslím, že on by mohl přinést našemu státu a zažitému systému vládního sobectví, novou kulturu.

Ale zpět k problému. Kde, že tedy jsou všechny ty peníze, které všichni dluží? Každý stát, velký, malý, velmoc, rozvojová zem...komu vlastně dluží?!

Od koho si zase musí půjčit na úroky a pak úroky z úroků...?! NO OD BANK ! A ty vlastní soukromníci nebo společníci zapojení do vlád různých zemí...tedy vydělávají na zadluženosti, bezradnosti a nyní, jak se módně říká, na celosvětové recesi, kterou podporují....Neřkuli se na ní účastní... No na to by měli mít lék všichni budoucí kandidáti na jakýkoliv ministerský, či prezidentský post.. nejen v naší malé, krásné, dluhy opředené zemi a celé Evropské unii, ale všichni na celém, ať už modrém, či zeleném světě....

A UŽ KONEČNĚ ŘÍCT NĚKOMU DOST !!!

 

Autor: Karel Štrobl | pondělí 9.1.2012 8:38 | karma článku: 26,54 | přečteno: 3469x
  • Další články autora

Karel Štrobl

Není dirka jako Dirka

16.6.2016 v 8:08 | Karma: 12,58

Karel Štrobl

Každý den plný švindlů

23.5.2016 v 7:46 | Karma: 27,84

Karel Štrobl

Řecké erotické ráno

20.5.2016 v 8:01 | Karma: 23,32