Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Petr-007

9. 1. 2012 13:05
K dluhopisum - dluhy statu nejsou dluhy jeho obcanu

kdyz si koupite statni dluhopis nekupujete si tedy zadnou cast sveho dluhu.

1. dane nemaji s obcanstvim nic spolecneho, kdyz se z Ceskeho Tesina odstehuji pres reku do Czesina a otevru si tam stanek s cokoladou, tak mi Kalousek slozenku posilat nebude.

2. Ikdyz platim dane a jsem tak hloupy ze to dokonce delam v CR, tak dane se neplati podle vyse statniho dluhu, ale podle meho prijmu /a dalsich vlivu/. Jinymi slovy na danich se kazdy podili jinym dilem, pricemz dluh statu na vysi vasi konkretni dane nema vliv.

3. Dane se nevybiraji na zaklade potreb statu (vydaju). Jestli si myslite ze pokud by mel stat mensi naklady (treba platil mene na urocich), ze snizi dane, tak se velmi mylite.

4. Pokud stat zanikne tak dluhy neprechazeji na obcany, ale nekdy na nastupnicky stat nekdy se zcela odepisou. Pokud by se treba Tesinaci trhli a pridali se k Polsku pak by je dluhy CR zajimaji asi tak jako jako obcana z bodu 1.

0 0
možnosti
KS

kastro45

9. 1. 2012 19:20
Re: K dluhopisum - dluhy statu nejsou dluhy jeho obcanu

Já nic nepíšu o daních, to se vám to možná v hlavě nějak zamotalo - ale když už jste se tak o nich rozohnil

- k bodu 2 - proč tedy všichni svorně tvrdí, že se zvyšují daně, aby stát vybral víc peněz od lidí a tedy nejen ušetřil úspornými opatřeními, ale získal peníze i od daňových poplatníků?!

- k bodu 3 - tak daně se nevybírají podle potřeb státu...tak proč se tedy vláda pořád zvyšuje?

- k bodu 4 - kde vezme stát peníze, když je nebude mít z daní pracujících, daně platících občanů ? Když už nebude mít co prodávat, a že už toho moc nemáme, dokonce i velkou část státního zlata naši politici velmi nevýhodně prodali...atd...

     Navíc, věřím, že Vás dluh státu nezajímá, ale možná Vás bude zajímat, že pokud stát nebude mít peníze, resp. jen na spálácení svých dluhů, fakt se může stát, že nebude mít peníze na důchody-a to by Vás už mohlo zajímat..asi i Těšíňáky...Prostě tvrdit, že dluhy státu ve kterém žijete se Vás netýkají je pitomost...ale chápu, že Vás nezajímají..

0 0
možnosti
PH

petrph

9. 1. 2012 11:37
tyhle úvahy můžou pokračovat

Dejme tomu se ptejte, co se stane s těmi penězi co si státy vypůjčily-oni je přece ani nesnědly ani nespálily - čili zase se nějaký způsobem - za provedené státní zakázky vrátily do bank, do podniků, na výplaty důchodů, atd ..atd...Čili, pokud bychom to poměřovaly "poctivě", tak musíme brát do úvahy jak ty vypůjčené peníze, tak i hodnoty které za to stát vytvořil či financoval... (Kupříkladu - za vypůjčené peníze se postavila dálnice, a z té dálnice čerpá stát peníze za dálniční známky, nebo platí důchody - ale důchodci už si přece "předplatili důchody" svým celoživotním pojištěním, čili ty hodnoty musí někde ve státním majetku být, atd.....)

Tady je chyba že se říká stát si půjčil, stát má vrátit- ovšem když dojde ke státnímu bankrotu, tak se hodnotí (a odepisují ) jen ty dluhy, nikdo nenutí stát aby odprodal svůj movitý či nemovitý majetek /třeba ty dálnice, železnice, historická umělecká díla, a

0 0
možnosti
P

por.Dub

9. 1. 2012 10:53
Kdepak

když si vše podrobně prostudujete a dáte do hromady, tak nitky vedou do Kataru, Saudské Arábie a tak.

Prostě šejkové jednou za ty nitky zatáhnou a svět se nebude stačit divit!!!!

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

9. 1. 2012 10:55
Re: Kdepak

Nebo šejkové jednou zatáhnou a nebudou se stačit divit, že už nemají žádné peníze. ;-)

0 0
možnosti
HH

ciric

9. 1. 2012 10:22
Banky a fondy

Je to jednoduché. Dluží bankám a různým fondům, které spravují peníze vkladatelů tj. prakticky občanů. Pokud tedy máte peníze v bance nebo fondu dluží státy vám.  Proč tomu tak je? Protože banky a fondy pod záminkou zhodnocení vašich úspor tyto peníze půjčují státům, podnikům a občanům. Bohužel oni však nepůjčují do výše vkladů ale využívají principu"částečných rezerv". Tento systém pak zavinil současnou situaci a vede jednoznačně jedním směrem - do pr..le, chtěl jsem říci do krachu.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

9. 1. 2012 10:45
Re: Banky a fondy

Ano, oni je nepůjčují do výše vkladů. To nedělal nikdy žádný bankéř.  Půjčují je (odlišně v různých státech) do výše cca 90 % vkladů.  Těch zbývajících 10 % je rezerva.   Samozřejmě částečná  (má-li se něco půjčit - a na tom je bankovní systém založen - nemůže být rezerva 100%).  To je systém částečných rezerv.  Nikdy nic jiného neexistovalo (i když to nebylo "učeně" pojmenováno).

0 0
možnosti
VH

Stará kára

9. 1. 2012 10:11
Pan Kalousek se dost snaží říkat

A (téměř) všichni mu nadávají.

To byl důvod, proč se všechny vlády zadlužovaly: bylo to pohodlnější a slibovalo to delší vládnutí. Bez nadávání a výsměchů.

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

9. 1. 2012 9:06
Autore, ministři financí nejsou hloupější, než prostý selsky

myslící občan.

Bohužel, ministři financí jsou členy vlád,, které musí získat důvěru parlamentů, a ty parlamenty jsou voleny také občany, kterým to zřejmě - bohužel - selsky nemyslí. ;-(

Viz třeba vítěz/nevítěz našich voleb 2010: "Státní dluhy se málokdy splácejí, paní Němcová, kdyby tady měl někdo ekonomické vzdělání, tak vám to řekne, on ten státní dluh není zas tak velký".:-(

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

9. 1. 2012 8:49
Máte naprostou pravdu ....

ovšem k tomu "DOST !!!" nemají  Kalousek a spol, a papaláši Evropy i světa odvahu ...... protože jim stávající stav vyhovuje .... zajišťuje jim kupování si moci a peněz přes hlasy hloupějších voličů .R^

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

9. 1. 2012 8:49
Dlužník obviňuje věřitele

ze svých problémů. Jak typické. Rv

-

Hlavní viník zadlužení jsou politici, kteří své problémy s neschopností vládnout a plnit sliby dané voličům řešili na úvěr. A hned za politiky jsou na vině jejich voliči, kteří je vybrali a věřili jim. Samozřejmě, že bankám se to vyplácí, jinak by nepůjčovaly. Stejně tak se jim vyplácí půjčovat komukoli jinému - od investiční půjčky do průmyslu až po spotřebitelský úvěr na bicykl. To je jejich práce a vyčítat jim že půjčují peníze je absurdní. :-P

1 0
možnosti
PK

bakules2

9. 1. 2012 8:48
jediné dost se musí říci o zadlužování

Půjčovat  si a pak nadávat na věřitele je absurdní.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

9. 1. 2012 8:50
Re: jediné dost se musí říci o zadlužování

byl jste rychlejší, ale napadlo nás pro popis těchto stížností stejné slovo. ;-)

0 0
možnosti