Kolik pak asi stojí jeden jediný den provozu senátu ?!

     Šetří se všude. I tam kde se nemá. Zakonzervovávají se zbrusu nové operační sály, i když lidé čekají na operace měsíce. Policie nemá na benzín. Všechno bude dražší vyjma 7 základních potravin. Důchodcům bude trošičku přidáno, už teď to nezvládají. Podle vlády je to nezbytně nutné opatření. Lidem je předkládáno, že jsou to zoufalá, nezbytně nutná opatření, jinak dopadneme jako v Řecku..

 

     Parlament ČR je dvoukomorový. Zkráceně - na čem se dohodne Vláda ČR, projedná Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR, pak Senát, pak  podepíše prezident. Pokud Senát neschválí, jednání se vrátí do poslanecké sněmovny, která jej opět schválí. Pokud ani Prezident nepodepíše, opět se věc vrátí do poslanecké sněmovny, opět jej schválí, a zákon platí. Pokud Senát navrhne zákon, úpravu..Poslanecká sněmovna jí bezproblémů stopne. Navíc nic nemůže vzniknout v rozporu se zákony EU, kde na demokracii dohlíží solidní počet lidí zúčastněných států.  TAK K ČEMU TEDY SENÁT MÁME ??!!!

     V době, kdy stát, potažmo osvícený ministr financí, hledá peníze kde se dá, nejlíp u obyčejných lidí, kteří nemůžou za to, že předchozí, byť demokratické, vlády to dopracovali tam kde jsme...v pr.. a nemůžou říct „díky odcházíme“.  Snad jen „ DÍKY ODCHÁZÍTE !!!“a pak je vyházet z oken jak činili naši moudří předkové.

     Spočítal někdo někdy kolik Senát stojí jen jeden jediný den? Nejde jen o 81 senátorů a jejich poradce, ale provoz, osoby zajišťující provoz, servis, ochranka, policie, vozidla, telefony...jeden jediný den. A Valdštejnský palác. Opravdu skvostná nádhera. Každý si jej má možnost prohlédnout při otevřených dnech nebo i na netu. Kolik stojí vymalování, denní úklid, prošlapané koberce, inventář, topení, technické zázemí, protokolární návštěvy, služební cesty, byty pro senátory.. Jeden jediný den provozu. Navíc v době parlamentních prázdnin senátoři nepracují. Směšné, smutné, do nebe volající. V době kdy se snižuje porodné, sociální podpory, ceny potravin rostou, platíme obrovský kolos, který je vlastně slepý. Jenže já to chápu. Je těžké navrhnout zrušení senátu, když tam sedí soukmenovci. Trafika za státní peníze. Ne !! Ti lidé, pokud za něco stojí, nechť kandidují do poslanecké sněmovny, jenže ta čítá 200 lidí.

      Ale důchodci a mladé rodiny snad hlady neumřou, vždyť základních 7 potravin zůstane se stejným DPH. Svinstvo?! Jako celé dějiny politiky a politiků v České republice.

Autor: Karel Štrobl | pondělí 21.2.2011 9:07 | karma článku: 25,83 | přečteno: 1360x
  • Další články autora

Karel Štrobl

Není dirka jako Dirka

16.6.2016 v 8:08 | Karma: 12,58

Karel Štrobl

Každý den plný švindlů

23.5.2016 v 7:46 | Karma: 27,84

Karel Štrobl

Řecké erotické ráno

20.5.2016 v 8:01 | Karma: 23,32