Jsme Američani kdo je víc!!??

    Pominu-li nesčetné dotazy o tom, zda máme pračku, myčku, žehličku a zda není problém o denní starost o maminčina králíka, který absolvuje cestu na dovolenou s nimi, hrůza..

 

Nevím jestli se tak chovají jen při cestách mimo USA, ale vše normální pro Evropana je pro tuto „kastu“ děsný problém.

Chovají se velmi necitlivě, nadřazeně i když žádný problém není. Zajímavé je, že jim vadí, že pokoj uklízí šikovná a pečlivá Bulharka a že má klíče i od jejich vily. Zajímavé je, že nechápou, že i v Evropě máme splachovací záchody ! Až neuvěřitelné je, že nechápou, že ručník na pláž v obchodě stojí 10 Euro. Že je normální, když jejich dítě chce zmrzlinu, o ni požádá a pak poděkuje.

Snad je i normální , že správce má klíče od každého domu, pro případ, že něco nefunguje, či je třeba vyčistit, spravit, eliminovat škody. Že klimatizace funguje bez potřeby se vrtat v nastavení. Že je normální chodit po schodech z domu k moři a zpět. Že v grilu se topí jen a jen dřevěným uhlím, pááč můžou i tak způsobit požár. Že se odpadky nejen kolem bazénu, ale i z domu  házejí do kontejnerů k tomu určených. Vždy když protestuji,   se mi dostane stejné odpovědi:“ Jsme z Ameriky a u nás je to jinak ".

A tak jsem si říkal, že " američťí turisti" jsou prostě prasata, debilové a že je nemusím.

Ale jednoho dne, jsem čištění bazénů urychlil a šel k moři, kde problematičtí klienti užívali krásně čistého, průzračnéno, tyrkysově zbarveného moře.

Plynnou ruštinou na sebe křičeli, jak je to krásné, moře teplé, místo úžasné a nikdy nic podobného nezažili.

Vylezli z moře, došli až k mému baru, kde jsem je rusky uvítal: „ Tak vás tu vítám rušťí Američani. Jak je u vás doma? Určitě fajn a líp než tady. To víte, tady to není jako v Rusku. Nemůžeme vám poskytnout takový blahobyt a servis jako u vás doma, ale i tak se snažíme, aby jste byli spokojeni a naše služby odpovídaly těm Vašim..

Styděli se za svoji ruštinu a možná i za moji.  I za to, že jsem je slyšel mluvit. Už nikdy ke mně nepřišli a já je nikdy neviděl.

 

 A doufám, že už je nikdy neuvidím !

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karel Štrobl | středa 31.7.2013 15:38 | karma článku: 21,96 | přečteno: 1887x
  • Další články autora

Karel Štrobl

Není dirka jako Dirka

16.6.2016 v 8:08 | Karma: 12,58

Karel Štrobl

Každý den plný švindlů

23.5.2016 v 7:46 | Karma: 27,84

Karel Štrobl

Řecké erotické ráno

20.5.2016 v 8:01 | Karma: 23,32