Motorka, která zachránila život

Můj kamarád mi vyprávěl, jak chodil s poněkud komplikovanou dívkou. Její komplikovanost spočívala v tom, že ho neustále komandovala a řídila. Nic se jí nezdálo dost dobré, vše se dalo udělat lépe. Zkrátka nespokojený člověk.

Můj kamarád střídavě sledoval její zadek a její kritické chování a přemýšlel, jak dlouho se mu asi ten zadeček bude ještě líbit. Ale je to hodný člověk. Ji měl docela rád a tak přijal pozvání k ní domů, aby ho představila rodičům. Tu ale zažil něco, co nečekal. 
V domě ho přivítala její direktivní matka, poněkud komplikovaná. Celý život komandovala a řídila svého muže. Nic se jí nezdálo uplně dobré, vše by šlo udělat lépe. Prostě tak trochu nespokojený člověk. Její muž jen stál a mlčel.

Po zdvořilém obědě, při kterém hovořily především ženy, se otec k eventuálnímu ženichu spiklenecky naklonil a tiše hlesl: "Pojď, něco ti ukážu!" 
Vyšli ven z domu na dvorek, s pokyny v zádech aby se přezuli a zavřeli dveře. Na dvoře otec otevřel dveře garáže. Vstoupili dovnitř. Otec plechové dveře zabouchl. Došel ke skříňce, vyndal láhev slivovice a dvě sklenky. Nalil, podal jednu kamarádovi, ťukli si. Pak ukázal do kouta garáže, kde stála motorka s nápisem Honda. Tak ze sedmdesátých a pravil: "Vidíš tu motorku? Tak ta mi zachránila život. Jinak bych se z nich už dávno oběsil." 
Nalil další dva panáky. Bylo ticho. Oba zírali na Hondu. Byla krásná. Voněla. Ty křivky. Ta světla. Řídítka. Nosič. Jako by říkala: sedni si na mě. Nakopni mě! Udělej mi to! 
"Máš motorku?" 
"Ne." 
"To bys měl, já jí miluju!" 

Motorky mohou být nebezpečné. Ale jsou nebezpečnější nebezpečí. A tak skončila láska mého kamaráda.

Autor: Karel Pazderka | pátek 26.2.2016 12:07 | karma článku: 28,89 | přečteno: 981x
  • Další články autora

Karel Pazderka

Reakční doby

17.2.2024 v 21:07 | Karma: 19,25

Karel Pazderka

Recept

21.2.2023 v 15:07 | Karma: 23,03

Karel Pazderka

Živly

23.12.2022 v 0:22 | Karma: 23,20

Karel Pazderka

Samoty

21.3.2021 v 19:35 | Karma: 17,11