Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zase nás rozdělili na nadlidi a podlidi, opět pomocí zákonů.

Výroba nadlidí je poměrně jednoduchá a není k tomu potřeba žádné zvláštní nadání, ani úsilí, když má příslušná ozbrojená složka převahu v palebné síle. V poslední době se vymýšlí nějaká ideologie, ale není to nutné, hlavní jsou zmíněné zákony na objednávku a potom jednoduchý systém mačkání knoflíků, nebo zvedání rukou, prostoduchých lidí kteří si momentálně říkají politici.

 

 

Jsme tvorové vybavení sociálním chováním. Nejsme s tím žádná výjimka v živočišném světě. Fungovat ve skupině nebo smečce se ukázalo jako účinnější, než sólo. V principu se jedná o uspořádání s hierarchickým pořadím podle významu činností sloužících k zachování druhu. Pořídit si vedoucího a seřadit se za ním by vyžadovalo permanentní soupeření mezi členy, což by nebylo zrovna účinné. Jsme proto vybaveni  nadáním, které to umožňuje a v neovlivněných formacích to určitě funguje. Jsme ale také každý vybaveni pro zastávání vedoucí funkce, když je potřeba, nebo když se vedoucí pozice uvolní a ostatní jsou nějak omezeni zasahovat do výběrového mechanizmu. Tahle nevhodná varianta se uplatňuje posledních pár tisíc let použitím zbraní, studených i horkých, dohromady se tomu říká, použitím násilí. Vede to posléze k rozdělení lidí na nadlidi a podlidi. Jsme všichni natolik poučení z dějepisu, že není potřeba vypočítávat tady všechny z historie kteří použili násilí, přes faraóny, knížata ,loupežníky, krále, piráty a posléze politiky. Zůstaneme u těch posledních, kteří se tady předvádějí zhruba posledních sto let a jejich činy a výsledky jejich činů máme v docela dobré paměti, ostatně většinou z nich jde mráz po zádech. To ale neodrazuje nové hrdiny tlačit se do nových funkcí se stejnými výsadami a pravomocemi, podmíněné stejným výkonem, použitím násilí. Naprosto rozhodující je ovládat policii a armádu a pořídit si posléze sekundanty kteří se postarají o jakýsi ponurý kolorit. I v tak zvané demokracii, kde se volí na čtyři roky, je potřeba dát všemu zdání normálnosti, aby v hlavách podlidí nedocházelo k odporným reakcím, revolucím a podobně. V tomhle procesu se nejlépe osvědčují lidé kteří si zcela nevhodně říkají právníci a pořizují tak zvané zákony na přání, které jasné popírají ty, které máme uložené v dědičné informaci a které tvoří základ každého úspěšného náboženství.

Výroba nadlidí je poměrně jednoduchá a není k tomu potřeba žádné zvláštní nadání, ani úsilí, když má příslušná ozbrojená složka převahu v palebné síle. V poslední době se vymýšlí nějaká ideologie, ale není to nutné, hlavní jsou zmíněné zákony na objednávku a potom  jednoduchý systém mačkání knoflíků, nebo zvedání rukou, prostoduchých lidí kteří si momentálně říkají politici.

Toto neblahé konání má vždy stejný výsledek. Objednatelé, vykonavatelé a sloužící se ocitnou mimo svobodný trh, to znamená, že se nemusejí trmácet nabízením svého zboží, nebo svých schopností a čekat kolik si zaslouží odměny. Místo toho se jim odevzdávají daně, což jim obvykle nestačí a jsou s tím potíže, kde kdo se snaží uchránit svoje peníze, nebo statky. V poslední době se tedy ve zvýšené míře používá opět tradiční výkon, znehodnocování platidel. Králové přidávali do mincí měď, teď byl pro objednatele od ekonomů vymyšlen podobný triviální postup. Říká se tomu fiskální a monetární politika, ale je to obyčejně tištění peněz, nebo podobné kejkle. Rozdíl mezi nadlidmi a podlidmi se tady nejlépe pozná. Když někdo  zkusí na domácí tiskárně natisknout pětistovku, jde do vězení a je to podlid. Když se to dělá ve velkém na tiskacím stroji nebo pomocí centrální banky jsou příslušní činitelé ve veřejných prostředcích označování jako VIP a jsou to nadlidé. Další skvělá výhoda kterou si pořídili spočívá v tom, že jsou odměňováni na přání, když si odsouhlasují platy, nebo podle tarifů. To vede hlavně k tomu, že se mohou dopouštět chyb, aniž by se to hned projevilo na jejich výplatě. Středověcí králové si půjčovali většinou od židů, nadlidé si půjčují od kde koho, kdo má peníze. Splácení dluhů je nemusí moc zajímat, to je záležitost podlidí.

Rozdělení na nadlidi a podlidi je nadsázka, ve skutečnosti kdo organizuje a i ten kdo akceptuje takové rozdělení práv a povinností je vždycky jen tvor, který si nezaslouží název člověk rozumný. Ale nejde o jména nebo kategorie. Tohle uspořádání má opět zcela děsivé důsledky. Mizerně funguje to čemu se říká hospodářství, neboli ekonomika dík nekvalifikovaným zásahům shora. Daleko dramatičtější procesy se odehrávají v hlavách těch, kteří žijí v takto uspořádané společnosti. Jsme vybaveni psychikou, která se utvářela staletí nebo miliony let, žili jsme  na svobodě. Mohli jsme si kdykoliv vybrat kdo nás povede nebo jsme to mohli zvládnout sami, vedeni jen vrozenou morálkou. Rozhodně jsme nemuseli čekat čtyři roky, nebo akceptovat rozhodnutí těch, kterých údajně bylo o jednoho víc. Psychické poruchy začínají být vážným problémem lidí a posléze zhoršují financování zdravotnictví. Za deset let se náklady na léčení zdvojnásobily.

Vraždit, aktuálně krást pomocí vysokých, nekřesťanských daní se nesmí. Na to musejí přijít ti, kteří chtějí vládnout. Jakmile totiž dostanou do rukou naše peníze, vzniká u nich pocit, že o nás mohou rozhodovat. Ještě by se dalo vydržet, když se jedná o kouření na zastávce, nebo o otevírací době obchodů, jenomže oni mačkají knoflíky o všem co se jim předhodí na stůl, třeba i o tom jestli s smíme narodit nebo jak máme zemřít, aniž by byli schopni domyslet důsledky svých činů. Buďto budou muset absolvovat objektivní test sociální inteligence, která je vrozená a nedá se moc naučit. Potom úspěšní absolventi se určitě zřeknou nejnemravnějších výhod a omezí se na zajišťování bezpečnosti a menečmentu při krizových situacích. Musejí nás pustit na svobodu, s naším svobodným počínáním, tedy i s našimi penězi, do světa pro který jsme predestinováni a máme psychickou výbavu, kde se vystačí s jednoduchými přirozenými zákony, které jsou oporou každého úspěšného náboženství. U křesťanů je to desatero, které se naučí každé dítě a nepotřebuje potom, jako dospělý vodit za ruku od lidí kteří si říkají politici, nebo právníci.

Karel Pavlíč

Autor: Karel Pavlíček | úterý 10.1.2012 14:00 | karma článku: 17,97 | přečteno: 1375x
  • Další články autora

Karel Pavlíček

Samizdat - vláda neschopných

Stimulačním motivem neschopných je krádež. Výsledkem vlády neschopných je nevýkonná, společnost s vyděšenými zchudlými občany obávajícími se oprávněně nových právních nařízení na ekologicky devastované planetě.

29.5.2019 v 11:41 | Karma: 16,37 | Přečteno: 538x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

Zachránit nás mohou jen počítace vybavené logikou

Z civilizace si politici po stoleté postupné demontáži původních křesťanských morálních zásad udělali ráj pro sebe a povaleče a žalář pro pracující. Žijeme ve společnosti tvrdě ovládané lidmi s omezeným intelektem.

31.7.2018 v 21:34 | Karma: 17,13 | Přečteno: 325x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

SAMIZDAT

Místo scestných teorií, které smolí socialističtí ideologové, se musíme vrátit k uznávání morálních principů, které máme uložené v dědičné informaci.

11.5.2018 v 10:08 | Karma: 9,75 | Přečteno: 245x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

Místo národních podniků na traktory s dělníky máme národní podniky na předpisy s úředníky

Prý máme nízkou nezaměstnanost, ve skutečnosti vysokou, protože politici a úředníci nedělají nic co by se dalo prodat na trhu. Kdyby aspoň přehazovali písek z jedné hromady na druhou, ale oni nám ještě hážou klacky pod nohy

16.3.2018 v 14:00 | Karma: 34,43 | Přečteno: 956x | Diskuse| Politika

Karel Pavlíček

Samizdat III.: Svět jak má být, skončil v roce 1914 na sv. Annu

Teoreticky by nás lidé ve vedení společnosti za naše daně měli chránit před nebezpečím, tihle nás okrádají, předhazují nás lobbistickým skupinám, oligarchům s jejich subvencemi a dotacemi, tisknou peníze a zadlužují nenarozené

26.9.2017 v 14:15 | Karma: 16,07 | Přečteno: 373x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Strach z migrace i rebelie proti levici. Mladí Němci se přiklánějí k AfD

5. května 2024  20:15

Čekali byste, že mladí Němci volí hlavně Zelené nebo jiné levicové strany? Omyl Roste podíl těch,...

Méně teorie a faktů, více praktických znalostí. Blíží se reforma školních osnov

5. května 2024

Premium Ministerstvo školství chystá změnu toho, co a hlavně jak by se měli žáci na základních a středních...

Usnul za volantem a srazil lidi na chodníku. Pro ženu a dítě letěl vrtulník

5. května 2024  19:10,  aktualizováno  19:48

V Kostelní Lhotě na Nymbursku vjel v neděli odpoledne řidič osobního auta na chodník, kde srazil...

Čínský prezident přiletěl na návštěvu Francie. „Vítali“ ho naštvaní Tibeťané

5. května 2024  16:57,  aktualizováno  19:44

Do Paříže přiletěl čínský prezident Si Ťin-pching, který v pondělí zahájí dvoudenní státní návštěvu...

  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 927x
Stavební inženýr, v důchodu, zajímající se o politiku, ekonomiku, nové technologie a životní styl.

Seznam rubrik