Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Host8

11. 1. 2012 9:43
Celé struktury se postavily nad společnost, nad zákony,

nad morálku. Nejen, že si tvoří zákony, ale navíc pro ně ani tyto zákony neplatí a mnohdy úkolem státní správy je za nimi zametat nebo mají přímo výjimku. Jsou to finanční, politícké a podnikatelské struktury, které již splynuly. Formálně si uchovávají jiné názvy, ale symbolizují je stejní lidé či klany, které v nich  nacházíme. Vláda je hájí a nakonec se s tím ani netají, že hájí tyto struktury a zákony upravuje k jejich obrazu pod záminkou dluhů, konkurenceschopnosti aj.

Ještě je trochu brzdí, že musíme přejímat evropskou legislativu, tak se alespoň dělají vyhlášky, aby zákony byly neúčinné nebo je nikdo nekontroloval a mohly být porušovány. Částečně se to projevuje odebráním dotací, ale to je jen vrcholek ledovce. 

Taky už se nedá hovořit o klientelismu či korupci. To předpokládá 2 strany. My jsme svědky splynutí zájmů, slučování všech složek moci v jedno a postavení moci proti občanům.

0 0
možnosti

Bára33

10. 1. 2012 15:59
Jaké inteligence je vrozená?

POkud zabrousíte do psychologie, tak si ověřte, co píšete. Vrozená je totiž inteligence jako taková  (IQ) - dá se sice ovlivnit - ovšem nijak výrazně (že by se třeba někdo s průměrným IQ 100 dostal svou píli a studiem na 130 - to ne). Ovšem právě tzv. sociální inteligence je to, co se dá hodně ovlivnit výchovou či vlastní zkušeností - s tou se člověk bohužel nerodí. Jako příklad můžete vidět malé děti na pískovišti - prostě seberou si to, co se jim nejvíc líbí, když jim to někdo bere, praští ho lopatičkou po hlavě, ohledy na druhého žádné, spolupráce s oatstními také... to se musí právě naučit (výchovou, příkladem,...)

0 0
možnosti
H

Halfunx

10. 1. 2012 14:41
Důsledek ne příčina

popisované děje jsou správné a logicky na sebe navazují. Popis je až strašidelně přesný. Politici se ale takto nechovají jen tak z ničeho nic. Jistě je žene vlastní prospěch, ale to nestačí. Pravým hnacím motorem bezohledného jednání jsou perzóny v pozadí, které z toho mají největší prospěch a přitom nenesou kůži na trh. O to více jsou bezohlední a neštítí se ničeho, ani řinčení zbraní. Říkám jim finanční a informační mafie. Na rozhodnutí politiků je jejich vliv čím dál tím víc vidět. Řeknou: "Dáme ještě prachy Řecku ať z toho nemáme ztráty a peníze vytáhneme z těch, kteří ještě něco mají. MERKOZI vyhlašte to." Nutná je kompletní změna systému bez loutkovodičů.

0 0
možnosti
KD

Zbloudilý

10. 1. 2012 14:29
Zkusme jít spolu za cílem občanské společnosti...

kontakt? Veselystanislav@seznam.cz

Krásný den....

0 0
možnosti
JP

Drussbarb

10. 1. 2012 14:27
Dobry

blog R^

0 0
možnosti
KD

Zbloudilý

10. 1. 2012 14:17
Vážený autore...

Máte ode mne palec vzhůru a karmu. Díky. Najdete mě jako stanislavvesely...

Vážím si Vás.

0 0
možnosti
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 927x
Stavební inženýr, v důchodu, zajímající se o politiku, ekonomiku, nové technologie a životní styl.

Seznam rubrik