Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

repanak

24. 12. 2011 17:06
Celý to povídání Vaše i manželat

má jednu vadu a dost zásadní. Jestliže nějaký lék má pomoci, tak ho musí být lidově řečeno akorát. Ani málo ani moc.

A lék nestačí jen jeden, často i u jednoduchých nemocí. Neléčené krize sice posílí silné a zničí slabé, ale kdo bude platit třeba 20% nezaměstnanost. Silné a slabé neznamená vždy útlum neperspektivních odvětví (oborů) a naopak.

Kdyby rady manželat byly tak hojivé, tak by už nám staletí létali pečení holubi do úst........ Naproti tomu se zneuctěním 2.pilíře v podstatě souhlas.

0 0
možnosti
KK

KK46

25. 12. 2011 8:04
Re: Celý to povídání Vaše i manželat

Žádné řešení není dokonalé. V socialismu byla zaměstnanost stoprocentní, ale často ti vysoce schopní se mohli uplatnit jen na nepatrný zlomek své kapacity - prostě nesměli dělat to, v čem by mohli být přínosem a jejich kapacita byla zločinně promarněna. Právě na to socialistický systém dojel - děsivé plýtvání lidskými schopnostmi, což je ten nejcennější zdroj. Lidé měli sice co jíst, ale státy jako celek byly slabé a v konkurenci nemohly obstát.

0 0
možnosti
OU

23. 12. 2011 21:03
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
KK

KK46

23. 12. 2011 21:37
Re: mno

Průběžný systém nemá charakter "letadla", problém je s demografickým složení obyvatelstva. Kdyby zůstal tento pilíř sám o sobě, mohl by se parametrizovat tak, aby jakžtakž zaručil nějaký minipříjem ve stáří. Ale když se část prostředků vyvede do fondů, pak je to v p.... (přesně tam).

Jak si chrochtali ti první, nevím. Ten systém musel nějak nabíhat, první důchody mohly být taky jen symbolické. když lidé před tím nedostávali nic, pak jim stačila zpočátku jen malá podpora.

0 0
možnosti
KK

KK46

23. 12. 2011 20:39
Novinka z eurozóny

Před chvílí jsem se dověděl od kamarádů z Itálie, že kdo u nich chce vybrat v bance víc než tisíc euro, musí důkladně vysvětlit, k jakému účelu, komu je chce předat, atd.. Prý je to z toho důvodu, aby se dohledali lépe neplatiči daní a jiní čachráři8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 12,29
  • Průměrná čtenost 982x
https://www.karelkuzel.org 

Zájmy: cyklistika, fotografie, politika, společnost. Vyznávám diskusi, konfrontaci názorů. Leckdy provokuji. Svoboda je více než dobro. Členem KSČ jsem nikdy nebyl z důvodu oboustranného nezájmu. Totéž platí o StB. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky