Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FH

Bouše

19. 9. 2011 17:51
Já si pamatuju poučku z totáče:

"Kapitalismus je vykořisťování člověka člověkem. V socialismu je tomu přesně naopak." :-P

0 0
možnosti
KK

KK46

19. 9. 2011 21:02
Re: Já si pamatuju poučku z totáče:

Ano tenhle fórek jsme si také říkali. Skutečnost byla taková, že lidé nebyli snad přímo vykořisťováni, ale jejich schopnosti se lily do kanálu a tvořivá energie se prostě nemohla realizovat. To považuju za jeden z největších zločinů bolševizmu.

0 0
možnosti
JP

Dale Cooper

19. 9. 2011 14:40
Hřebíky do rakve

Zbytečně řešíte nějaké podnikavce, kteří sesbírají jen pár spadaných drobků. Ty nadhodnoty jsou úplně někde jinde. Horní 1% lidí pobírá 96% všech příjmů. Jestli se nějaký ten váš podnikatel cítí tak důležitě, tak by se měl podívat "nahoru", aby věděl kdo na koho vlastně pracuje. Když bude hodně dřít, hodně šplhat, bude mimořádně inteligentní a schopný, a když to předá dál, tak dejme tomu pátá, šestá generace jeho potomků, když bude mít štěstí, si s těmi "nahoře" možná podá ruku při nějaké audienci... To jsou ti hrobaři té "vaší" "naší" společnosti. Sociální státy vzniky jen proto, že měli strach, a tak si nechali trochu pustit žilou. Války jim nevadí - na těch se rádi přiživí, ale bojí se chaosu... Sociální státy jsou ovšem už skutečně překonány, nejsou tak efektivní jako čínský vzor "nového" světového řádu...

0 0
možnosti
W

wiki5.5

19. 9. 2011 14:52
Re: Hřebíky do rakve

vy nemate sklenici do puli prazdnou, vy ji mate vychlastanou

0 0
možnosti
B

brooke

19. 9. 2011 12:39
i ten starý vousáč

věděl o tom saltu mortale vstupem na trh. Jen nedokázal ocenit riziko zaměstnavatele.

0 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 12,29
  • Průměrná čtenost 982x
https://www.karelkuzel.org 

Zájmy: cyklistika, fotografie, politika, společnost. Vyznávám diskusi, konfrontaci názorů. Leckdy provokuji. Svoboda je více než dobro. Členem KSČ jsem nikdy nebyl z důvodu oboustranného nezájmu. Totéž platí o StB. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky