Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Michal007

17. 11. 2011 13:07
Před pár lety se mi líbilo

jiné, vydařené stylizované parte

http://www.astro.cz/_data/images/news/2006/10/05/pluto-parte.jpg

0 0
možnosti
KK

KK46

18. 11. 2011 11:12
Re: Před pár lety se mi líbilo

Zajímavá asociace. Jen mi není jasná spojitost Pluta a iluzí o demokracii. Že by jenom ta grafika? Trochu málo, ne?

0 0
možnosti
KK

KK46

16. 11. 2011 9:39
Jó, bejvávalo.

O těch časech radostného budování jsem napsal sedmnáctidílný seriál Staré zlaté časy. Je k nalezení na

http://www.karelkuzel.cz ->blog -> články 6 až 42.

0 0
možnosti
M

maxas

16. 11. 2011 7:04
No hezký,

Problém je, že všechny ty "výdobytky " kapitalismu jsou jen pro některé tedy, zejména pro bohaté, kteří jsou ponejvíce zloději a jim podobní. Převrat a následný přechod od socialismu ke kapitalismu byl dlouho a důkladně připravován. Ohlupení veřejnosti byla soustavná a vytrvalá činnost jak domácích disidentů, tak západních centrál na sklonku osmdesátých let. Naivita a důvěřivost veřejnosti samozřejmě hrála významnou roli. Otrávenost ze socialistických poměrů vytvořila velká očekávání, velká a naivní, protože zkušenosti z reálné demokracie chyběly. Deziluze, která nutně následovala byla obrovská. Dost velkou vinu na tom nesou zámořští režiséři, kteří zvolili pro vytvoření vrstvy kapitalistů metodu "necháme je nakrást" , Asi proto, že byla nejrychlejší. Morální marasmus byl ovšem vysoká cena.

Svátek 17 tý listopad bych nechal studentům a zavedl bych 18-20 listopadu "slavné dny prozření" neboť tehdy 900 tisíc komunistů odhodilo legitimaci a stalo se demokraty.(několika druhů).

1 0
možnosti
KK

KK46

16. 11. 2011 17:01
Re: No hezký,

Myslím, že kapitalismus nedává nikomu žádné výdobytky. Dává jen každému možnost rozvinout vlastní schopnosti a vyvinout iniciativu ve svůj vlastní prospěch, samozřejmě v mezích zákona. Podle názoru některých lidí takový systém vede k blahodárným výsledkům, společnost celkově stoupá včetně těch nejchudších. Jistě je rozdíl být nejchudším v USA a v Somálsku. Kromě toho je taková bohatá společnost schopna pomoci jiným v případě živelných či jiných pohrom, dokáže lépe odolávat katastrofám, které postihnou ji samotnou a je schopna vyvíjet technologie, které lidstvo obohacují.

0 0
možnosti
MF

falm

16. 11. 2011 6:26
Je vidět, že za komunistů jste se měl "jak te čuník v žitě".

Byteček, rodinka, práce, pohodička... když se ohlédnete, tak za svůj spokojený život vděčíte právě jim. Možná, že se Vám to zajídá, ale je to nedodiskutovatelný fakt.

Váš pohled typického postkomunistického maloměšťáka s jeho eogisticky naivním viděním je jen výsměchem všem, kteří ne vlastní vinou skončili jako bezdomovci... těm, kteří marně hledají práci... pro ty nemocné rakovinou, pro které "došly léky" a do konce roku nemá nikdo nárok... pro ty, kteří se budou muset zadlužit, aby si mohli dovolit vystudovat vysokou školu, stejně jako pro ty, kteří se s každým zdražením propadají blíže k hranici chudoby nebo pod ni dokonce spadnou.

Jste jak ten Čapkův chrobák, který si valí před sebou tu svou kuličku exkrementu...

Ne že by mi to vadilo. Já Vám tu kuličku dokonce přeji. Jen je mu líto těch, kteří na tuhle Vaši demagogii skočí. Přesně tímhle stylem myšlení začínal "obyčejný fašismus"...

0 0
možnosti
KK

KK46

16. 11. 2011 7:22
Re: Je vidět, že za komunistů jste se měl

Ach, to porozumění čtenému textu! Pohodička nastala až poté, co to bolševik zabalil, jak jsem byl napsal. Od promoce v šedesátém osmém do roku 1985 jsem žil po svobodárnách a podnájmech. Podnikový byt 1 + 1 jsem dostal v roce 1985 (raději to zopakuji pro ty, co jim dělá potíže čtení), za což jsem se musel upsat na deset let setrvání v podniku.

Za bolševika jsem tedy živořil, ale přesto jsem se naučil anglicky a německy, což mi pomohlo právě k té dobré práci, o které píšu. I když situace vypadá beznadějně, člověk nesmí skládat ruce do klína. Pro začátek byste se mohl naučit aspoň číst v češtině. určitě vám to pomůže;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 12,29
  • Průměrná čtenost 982x
https://www.karelkuzel.org 

Zájmy: cyklistika, fotografie, politika, společnost. Vyznávám diskusi, konfrontaci názorů. Leckdy provokuji. Svoboda je více než dobro. Členem KSČ jsem nikdy nebyl z důvodu oboustranného nezájmu. Totéž platí o StB. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky