Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Naproti tomu Evropská unie považuje národní státy v Evropě za zlo.ˇ8-o8-o8-o

Za významnej podpori EU vznikli národné štáty, Slovinsko, Chorvátsko, Bosna a Hecegovina, Kosovo, Litva, Lotyšsko, Estónsko..., ktoré by bez podpory EU vznikli s podstatne väčšími problémami.

Nikdy som nevycítil, že by EU dávala najavo, že rozdelenie Československa na dva národné štáty je ako vy píšete "zlo".

0 0
možnosti
Foto

Za prvním tahem ve hře obvykle následuje druhý a další...

0 0
možnosti

J80i97r39i 70T11i45c75h72y

29. 10. 2019 17:33

Na jedne strane, kdo v evrope popiral narody, vetsinou zkrachoval (treba R-U). Dale, nove staty, vytvorene prilivem nejruznejsich narodnosti, treba USA nebo Kanada, neznaji evropskou definici naroda, pletou si obcanstvi s narodnosti a hovori o americkem nebo kanadskem narodu. V Kanade nechteji uznat francouzsky mluvici Quebec za narod, pritom propaguji tak zvane First Nations, coz maji byt domorodi Indiani, z nich mnozi nejsou ani prvni, ani narod, jen jakysi stoclenny kmen. Mnohanarodni stat jako Cina ma tak skvelou propaganda, ze vsichni obyvatele si mysli, ze jsou Cinani a mluvi jen ruznymy dialekty, ackoli ten, mluvici kantonsky vubec nerozumi mluvene mandarstine.

0 0
možnosti
Foto

Nevím, odkud máte informaci, že čínská propaganda přesvědčila své obyvatelstvo, že je etnicky homogenní. Naopak jsem se setkal s tím, že se přímo chlubí, kolik různých etnik v jejich zemi žije a vystavují na odiv státní péči o ně.

Vícenárodní státy mají šanci dlouhodobě přežít, jestliže se jednotlivým národům poskytne třeba i okázalá podpora, ale nedá se jim žádná autonomie, na které by mohly vyklíčit základy vlastní státnosti. Ambiciózním jedincům menšinových národů je možno nabídnout "výtahy k moci", tedy možnost dostat se až do nejvyšších špiček.

Zní to dost machiavelisticky, ale řekl bych, že to funguje.

0 0
možnosti
Foto

EU už pracuje s již zformovanými národními státy, které mají svou vládu.

0 0
možnosti
Foto

Ano, ale snaží se různými postupy je o subjektivitu připravit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 12,29
  • Průměrná čtenost 982x
https://www.karelkuzel.org 

Zájmy: cyklistika, fotografie, politika, společnost. Vyznávám diskusi, konfrontaci názorů. Leckdy provokuji. Svoboda je více než dobro. Členem KSČ jsem nikdy nebyl z důvodu oboustranného nezájmu. Totéž platí o StB. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky