Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

notebook.r51

19. 2. 2010 8:12
Pozor, ani ten Neruda to neměl lehké

Prvoplánové triviální řešení - biomasu spálit v kamnech - se mu přece taky nezdařilo. Stávající soustava na produkci tepla - kamna, komín - nebyla na tuto formu přeměny energie stavěná.  I když původně v rozumné míře na spalování třeba slupek od brambor stačila.  Masově to nešlo. Hořící kusy slámy létaly komínem, jako když zpravodajská služba v březnu 1939 udělala na nádvoří táborák a házela tajné spisy z oken na dvůr do ohně a ty pak létaly po Sadové ulici.

Se solárními elektrárnami to není nic jiného.  Zelený byznis se zachoval krajně neekologicky.  Seženeme dotace, uděláme si penězovod po svém a natlačíme jim to tam. Že z toho na druhé straně někdo bude mít kýlu, je jeho problém. On se dostatečně nepřipravil na naše zběsilosti. A je to.

0 0
možnosti
KK

KK46

19. 2. 2010 8:53
Re: Pozor, ani ten Neruda to neměl lehké

Máte pravdu, spalovat slámu v kamnech má svá úskalí. Ale naštěstí exisují dotované kotle na biomasu, jak nás o tom informovala ve svém nezapomenutelném vystoupení u pana Krause Kačenka Žakesová.;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 12,29
  • Průměrná čtenost 982x
https://www.karelkuzel.org 

Zájmy: cyklistika, fotografie, politika, společnost. Vyznávám diskusi, konfrontaci názorů. Leckdy provokuji. Svoboda je více než dobro. Členem KSČ jsem nikdy nebyl z důvodu oboustranného nezájmu. Totéž platí o StB. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky