Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

9. 8. 2011 8:16
na tomhle principu přeci internet vznikl

Když ministerstvo obrany USA zadalo úkol vybudovat právě takovou síť, která by byla minimálně náchylná k přerušení spojení. třeba v případě vojenského útoku  I vznikl ARPANET, vybudovaný na principu decentralizace, s atributy popsanými v tomto článku. A z Arpanetu pak Internet..

A obecně řečeno, ani dnes by většina uživatelů nevolila jinak. Představa světové datové sítě, která by sice byla xkrát rychlejší (kdyby jí tedy někdo zaplatil), ale absolutně vytuhla pokaždé kdyby někdo někdo překopnul kabel nebo vyhořel nějaký  server....a pak trvalo třeba několik hodin či dokonce dní než by se závada odstranila??

0 0
možnosti
KK

KK46

9. 8. 2011 11:17
Re: na tomhle principu přeci internet vznikl

Souhlasím, že Internet je síť hovadsky odolná, jak jsem byl doslova napsal v prvním článku. Rozhodně nesouhlasím s tím, co naznačujete, a to že sítě connection oriented jsou nespolehlivé a zhroutí se při překopnutí jednoho kabelu. Například telefonní síť, kterou je možno považovat za specializovanou datovou síť connection oriented, tedy vytvářející spojení, je docela dobře odolná. Slušná datová síť poskytující spojení se dokáže s výpadkem třeba i páteřního spoje vyrovnat. Na druhou stranu jsou uživatelé sítě connectionless, jakou je právě Internet, velice zranitelní útoky hackerů či prostě zlomyslných vtipálků. V některém z pokračování hodlám ukázat, že právě technologie sítě connectionless takové rošťárny velice usnadňuje. Ale samozřejmě moudře prohlásím, že ani ta druhá technologie je zcela nevylučuje, jen je výrazně komplikuje.

0 0
možnosti
MVČ

Madqwert volí ČSNS

8. 8. 2011 20:33
SDH je SDH

a až zajistí ethernet se svými bloudícími pakety podobnou interoperabilitu u datových proudů jako SDH/SONET, pak teprve můžeme hovořit o kvalitní síti a kvalitních přenosech. A srovnávat STM-64 s 10GbE jen na základě kapacity je dost málo, ne? ;-D

0 0
možnosti
KK

KK46

8. 8. 2011 21:40
Re: SDH je SDH

SDH/SONET není v pravém smyslu síťová technologie. Síť musí splňovat řadu funkcí, jako je adresace, směrování, řízení toku dat, a řadu dalších. SDH, mikrovlny, družicové spoje a kdovíco dalšího jsou prostředky, po kterých je síť jako například Internet provozována.

Nevím, co znamená vaše poznámka o srovnávání STM-64 s 10GbE. O tom přece moje povídání vůbec není. Stejně tak, jako se nezabývám, a ani nehodlám zabývat, technologiemi xDSL, WiFi apod. To je přece někde úplně jinde, copak to není jasné?

0 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 12,29
  • Průměrná čtenost 982x
https://www.karelkuzel.org 

Zájmy: cyklistika, fotografie, politika, společnost. Vyznávám diskusi, konfrontaci názorů. Leckdy provokuji. Svoboda je více než dobro. Členem KSČ jsem nikdy nebyl z důvodu oboustranného nezájmu. Totéž platí o StB. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky