Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Jarcho

9. 9. 2010 14:16
Zákon 180/2005 Sb.:

Úřad stanoví vždy na kalendářní rok dopředu výkupní ceny za elektřinu z obnovitelných zdrojů samostatně pro jednotlivé druhy obnovitelných zdrojů a zelené bonusy tak, aby pro zařízení uvedená do provozu po dni nabytí účinnosti tohoto zákona ZŮSTALA ZACHOVÁNA VÝŠE VÝNOSŮ za jednotku elektřiny z obnovitelných zdrojů při podpoře výkupními cenami po dobu 15 let od roku uvedení zařízení do provozu jako minimální se zohledněním indexu cen průmyslových výrobců; za uvedení zařízení do provozu se považuje též ukončení rekonstrukce technologické části stávajícího zařízení, změna paliva, nebo ukončení modernizace, zvyšující technickou a ekologickou úroveň stávajícího zařízení. Při stanovení výše zelených bonusů Úřad přihlíží též k zvýšené míře rizika uplatnění elektřiny z obnovitelných zdrojů na trhu s elektřinou. Výkupní ceny stanovené Úřadem pro následující kalendářní rok nesmí být nižší než 95 % hodnoty výkupních cen platných v roce, v němž se o novém stanovení rozhoduje.

0 0
možnosti
K

KK95

9. 9. 2010 14:21
Re: Zákon 180/2005 Sb.:

Děkuji za upřesnění. Dalo mi dost práce převést úřednický jazyk do češtiny, ale nenašel jsem zásadní rozpor s mým článkem. Vy ho vidíte?

0 0
možnosti
T

Tecumtha

9. 9. 2010 13:39
Zapoměl jste pane autore na jedno :

elektřinu od výrobců vykupuje ČEZ - který ze 70% vlastní stát, a tudíž výkupní cenu hradí vlastně také stát. Capišto  ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 231
  • Celková karma 12,29
  • Průměrná čtenost 982x
https://www.karelkuzel.org 

Zájmy: cyklistika, fotografie, politika, společnost. Vyznávám diskusi, konfrontaci názorů. Leckdy provokuji. Svoboda je více než dobro. Členem KSČ jsem nikdy nebyl z důvodu oboustranného nezájmu. Totéž platí o StB. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky