Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

velky bratr

14. 4. 2010 13:15
Spoluprace mocnych

USA a SSSR resp rusko jsou spolupracujici staty. Spolecne nas strasi terorismem, aby mohly spolecne oklestovat nase prava. Kdyz bylo usa v uzkych a hrozil rozpad zapadniho bloku diky hratkam s rezervnim dolarem, priskotacil Chruscov s Kubanskou krizi. Takze realne asi nema smysl bat se ruska jako nejakeho unikatniho fenomenu. Spise je dobre se bat jakehokoliv uskupeni, ktere se k nam chova jako k vazalovi - je to nepohodlne, je to nebezpecne, ale je to jedine rovne jednani.

0 0
možnosti
K

KK95

14. 4. 2010 21:48
Re: Spoluprace mocnych

Strašák terorizmu může velmi dobře sloužit k oklešťování práv domácího obyvatelstva. Nejsem si jist, že by USA či Rusko měly nějaký zvláštní zájem na právech obyvatel české kotliny. O to se stará vydatně a úspěšně EU.

Karel K.

0 0
možnosti
PK

pavel kula

14. 4. 2010 9:34
Nebude komentář, jen dotaz.

Můžete mi říct jednu jedinou dobrou věc, kterou pro nás Rusko udělalo?

0 0
možnosti
FS

aroneček

14. 4. 2010 10:16
Re: Nebude komentář, jen dotaz.

Kdyby nás tehdejší Sovětský svaz,který nesl největší tíhu druhé světové války neosvobodil,tak jste již možná nenapsal takové řádky.Nemysleme jenom negativně.Jinak bych chtěl upozornit,že dodávkami plynu nám Rusové NIKDY nevyhrožovali,ale vinu měla Ukrajina,jenomže to se naším pravicovým opičkám nehodí.

0 0
možnosti
PH

petrph

14. 4. 2010 9:16
I Vy filuto

Možná by bylo třeba vzpomenout rok 1968, kdy k nám medvídek přijel poskytnout bratrskou  vojenskou i jinou podporu proti rozkladnému vlivu prohnilého Západu, a zůstal tady 20 let.

Jenže, ve volbách nevolíme Rusko, ale levici. Komunisty a sociální demokraty. Spolek, který dokázal v 50.letech rychle zlikvidovat demokracii. Své politiclé  oponenty (nikoliv odpůrce, jen s jiným názorem) poslali  dílem na šibenici, dílem do uranových dolů, zbytek aspoň vyhodili ze všech řídících funkcí. Toho se bojme. Nakonec, oni by to Rusko ani nepotřebovali....

No a o ostatních státech v EU přemýšlejme až budeme volit do parlamentu EU. Sice nám ani to moc nepomůže, dokud budem mít za politiky tajtrlíky, ale abych parafrázoval  Wericha

není nutno, není nutno aby bylo přímo veselo

hlavně nesmí býti smutno,natož aby se věšelo

0 0
možnosti
K

KK95

14. 4. 2010 21:59
Re: I Vy filuto

Máte pravdu, budeme volit levici. Tu už Rusko hodilo tam, kam patří, tj. do koše. Zato my se po volbách octneme na špici a bruselští úředníci se k nám budou jezdit učit, jak pěkně centrálně plánovat ekonomiku a jak zatrhnout tipec těm prokletým vykořisťovatelům.

Filuta KK.

0 0
možnosti
P

Pavel_D

14. 4. 2010 8:57
Pohled do historie

Opět připomínám "revoluční" rok 1848. Byla připravena nová ústava, která byla pro české země velmi příznivá, a pro Vídeň akceptovatelná. Do Prahy však přijíždí ruský anarchista Bakunin, jeho čeští příznivci připravují atentát na Karla Havlíčka Borovského a Františka Palackého. Ti jsou naštěstí varováni. Radikálové vyprovokují nesmyslné povstání. S cílem, aby Rusko přišlo slovanským bratrům na pomoc, osvobodilo je z "habsburského područí" a přivinulo na svou medvědí hruď.

Povstání potlačeno, ústava oktrojována, nastolen Bachův absolutismus (který paradoxně vedl k největšímu rozvoji české kultury a techniky). Dodnes málokdo chápe, proč císař tak relativně tvrdě zasáhl (ze zatčených nepobyl nikdo déle v base než 2 roky) - uvědomil si, jaké nebezpečí hrozilo.

Už tehdy znamenal zásah Ruska do českých věcí katastrofu. V roce 1948 a 1968 to bylo neporovnatelně horší.

Autoru doporučuji jediné: odstěhovat se do té země zaslíbené a nevytvářet tu opět vlastizrádnou pátou kolonu. FUJ!

0 0
možnosti
K

KK95

14. 4. 2010 22:11
Re: Pohled do historie

To jsou mi věci. O tomhle opravdu moc nevím, ale mohu posloužit ještě vypečenějším zásahem do dějin: "V dubnu 1917 byl ze švýcarského exilu prostřednictvím německé tajné služby dopraven do Ruska Vladimír Iljič Lenin spolu s dalšími revolucionáři." Tolik Wikipedie. Cílem bylo rozvrátit východní frontu a vyřadit Rusko z války. Trochu se to pánům vymklo...  

Rusko považuju spíše za zemi s hlavou v pejru než za zemi zaslíbenou.

Karel K.

0 0
možnosti
OU

14. 4. 2010 8:21
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

14. 4. 2010 8:14
Co nám hrozí z Ruska?

Že bude rozhodovat o tom, co se v této zemi bude dít. O naší vnitřní i zahraniční politice.

-

Jak by to mohli dokázat? Tlaky finančními, mafiemi, tajnými službami, surovinovým vydíráním. To všechno už tady zkoušejí. Kupují si celé Karlovy Vary, včetně místních politiků. Jejich mafie tu mají svoje centrály. Jejich tajné služby se pokoušejí přímo ovlivňovat naše politiky. A pomocí výhrůžek o ukončení dodávek plynu a ropy se pokoušeli zabránit v instalaci pověstného radaru v Brdech.

-

Spěte klidně dál, pk vás ruší poplašné zvonění, dejte vatu do uší. :-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 232
  • Celková karma 9,62
  • Průměrná čtenost 979x
https://www.karelkuzel.org 

Zájmy: cyklistika, fotografie, politika, společnost. Vyznávám diskusi, konfrontaci názorů. Leckdy provokuji. Svoboda je více než dobro. Členem KSČ jsem nikdy nebyl z důvodu oboustranného nezájmu. Totéž platí o StB. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky