Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ravenek

5. 9. 2011 7:12
Trochu bych upresnil...

Vetsina lidi ve vykonu trestu jsou cikani...

0 0
možnosti

VyMeTaky

3. 9. 2011 11:26
Viděl bych to následujícím způsobem:

Vyčlenit několik věznic respektující tradiční kulturní svébytnost cikánů (aby mohli být spolu), a řekněme, že by měly projektovanou kapacitu třeba 200 osob. To znamená, i příděl energií, potravin, vody, postelí, prostě všeho, by byl pro 200 lidí. Pokud by byl přírůstek za katr přesahující 200 osob, tak prostě smůla - Holt se zkrouhne velikost 200 porcí a udělá se z toho samého množství 250 porcí. Jo, že těch 50 nemá kde spát? No a?

Tímto způsobem by se z kriminálu udělala tak úděsná zkušenost, že by málokdo toužil vrátit se tam.

1 0
možnosti

lrkfa1

29. 8. 2011 15:40
A co nám radí američtí senátoři ?

To bych rád věděl

0 0
možnosti

paltt

30. 8. 2011 0:46
Re: A co nám radí američtí senátoři ?

Nerozumím, nechápu souvislosti. 8-o

Nebo snad myslíte, že by byli ochotni jim vytvořit pěkné podmínky pro usazení se v US?

0 0
možnosti

Host8

29. 8. 2011 11:48
Sociální práce

Je prokázáno, že děti, které nevidí své rodiče pracovat, budou s velkou pravděpodobností také na sociálních dávkách a bez práce. Ti, co začnou pracovat, se musí pravidelnému režimu učit a je pravděpodobné, že vynechají a pak zůstanou doma. Tady je potřeba veřejné práce, vytvořit pracovní návyky, netolerovat absence ve škole a opravdová socialní práce s vyčleněnými skupinami.

Různé restrikce, odebíraní dávek a na druhou stranu schovívavost ke krádežím nic nevyřeší. U nás je vše naopak - policie chybí, dávky se plošně budou odebírat a vzroste kriminalita. Ponechává se volná ruka lichvářům, exekutorům, podnikatelům se sociálním bydlením a pak to vypadá jak to vypadá.

1 0
možnosti

paltt

30. 8. 2011 0:47
Re: Sociální práce

R^

0 0
možnosti

Juraj 1

29. 8. 2011 11:30
podobný pohled

http://selucky.blog.idnes.cz/c/207112/Nejsou-nahodou-nejvetsi-rasisti-mezi-politiky.html  Jinak mám dojem z prohlášení poslednich dnů, že stav politikům docela vyhovuje.

1. občané se méně zajímají o boršus  ve vládě, parlamentu a stranách

2. Žvanění o rasismu je jednodušší, než něco dělat

3.Na "potírání" rasismu jde vytřískat nějaké plus body v politice, převelet tam dočasně pár policajtů není zásadní problém, taky to nic neřeší, krom + bodů.....

atd ;-)

0 0
možnosti

DADAnce

28. 8. 2011 20:50
Není pravda, že Cikáni

dostávají tresty menší než bílí... Např. soud ,ve kterém dělal přísedícího pan Bátora, poslal Cikána na 6 let natvrdo, zatímco bílí recidivisté dostali za totéž podmínku... Taky vaše tvrzení o drtivé většině bych ráda viděla podložené statistikou.

0 0
možnosti

Lumpíí po banánu 2

28. 8. 2011 20:56
Re: Není pravda, že Cikáni

a pak ses probudila  ?

2 0
možnosti

Karl Novak

28. 8. 2011 20:49
školy nepomůžou.

Ovšem nákladově efektivní věznice by pomoct mohly. Pro recidivisty by stačil oplocený pozemek a cisterna z vodou. Latrínu si vykopou vězni svépomocí ...

0 0
možnosti

slajsj

28. 8. 2011 20:53
Re: školy nepomůžou.

Jenže to bude stát stejně jako je držet doma na dávkách. Leda je nechat pracovat, to by ale byla přeplněná krematoria.

0 0
možnosti

midou

28. 8. 2011 20:39
proč ne?

princip kolektivní viny alespoň z části se nebojím říct tu je. V kolektivu cikánů jeden druhého ovlivňuje směrem pryč od kulturních standardů bílých. Celý ten jejich životní styl se týká jejich kolektivu, tak proč ne kolektivní vina? Jen je třeba si to nebát přiznat. Rozhodně se menší chyba uděláí když do "kolektivní viny" spadne pár nevinných než kdyby díky obavy z použití "kolektivní viny" se nechají cikání tak jak jsou žít svůj sty, l který se sem prostě nehodí... tak už si to prostě přiznejmě, že je tu nikdo, až na pár podivínů nechce. Co je tom tak špatného?:-)

0 0
možnosti

paltt

28. 8. 2011 20:43
Re: proč ne?

Ne není to špatné. Je to holt tak. Společně se chechtali za bukem gádžům hlupákům, kteří je doposud živili. Tak také teď pěkně společně - holt si to odnesou i neviní - dostanou přes prsty.

Ale o tom píši dál v článku. Restrikce a stejný metr na všechny.

1 0
možnosti

rodd

28. 8. 2011 20:34
škola toho moc nespasí

spíše se vrátit jak dříve byl zjednáván v romských skupinách pořádek. Cikáni jsou vlastně děti přírody jež nemají tak vyvinutý tah k individualizmu ale spíše k existenci v rámci nějaké skupin. Obdobně jako třeba indiáni  ... . Samozřejmě  že to neplatí na celé etnikum, původní čeští cikáni, vesměs žiji jako majoritní většina. Pak je problém že se sestěhovávají více skupin jež se společně nesnášejí. Spíše je potřeba přijmout tu skutečnost, že nelze uplatňovat jeden model výchovy a vzdělání na různé etnika s tím že když se to osvědčilo tam tak to bude fungovat i zde. Teď se nacházíme v nejhorším poločasu rozkladu hodnot jednoho etnika jeho čiré vykořeněnosti a nakonec závislosti na vedení a pomoci. Cesta ven je ponechání humanizmu za dveřmi, pochopit etnické skupinové rozdíly mezi cikány, a snažit se spíše rozdělit cikánské rodiny na určitý počet v rámci města či vesnice a k těmto rodinám vrátit funkci cikánského barona ale s tím rozdílem že by neudržoval tzv. poddanství

0 0
možnosti

rodd

28. 8. 2011 20:38
Dodatek

ale motivoval tyto rodiny k celkem bezproblémovému chování a samostatnosti a školní docházce. Občas by mohl použít i samotku či rákosku ... .  Nakonec přijmout to že vždy zde bude část společnosti jež sdílí jiné hodnoty a má své tradiční a kulturní chování ... .  Je to běh na velmi dlouhou trať s potížisty v zádech  ... .

0 0
možnosti

Paeris Kiran

28. 8. 2011 20:31
Posílat je do školy nepomůže...

Víte jak to vím? Protože už se to zkusilo (za komunistů) a nepřineslo to žádné výsledky.

Ve výsledku všechna řešení s kterými dnes politici přichází už byla dávno vyzkoušena. Ani jedno neuspělo. Jediné co funguje je "uplácení", v podstatě placení výpalného kterým si společnost kupuje klid...

Jenomže... Romů začíná být příliš na to aby si zbytek populace mohl tohle uplácení dovolit. Zvlášt když většina lidí má problém vyjít s vlastním rozpočtem. Ono obecně si tenhle stát už nemůže dovolit většinu svého sociálního systému.

Výsledek bude nevyhnutelně občanská válka. Uděláte lépe když se připravíte v ní bojovat.

2 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2860x
Jsem táta dvou dcer, tedy dle nich již skoro mladých slečen. Stále miluji svoji ženu. Smekám před ní, že to se mnou tak dlouho vydržela. Mám rád svoji rodinu, mám rád svoji vlast, mám rád českou krajinu a dobré lidi. Mám rád starou českou kuchyni a dobré víno (raději bílé, než červené) a mám rád táboření. Moje práce a koníčky mi zabírají skutečně hodně času, přesto bych se chtěl vyjádřit k dění v ČR, EU a ... osobně na stránkách bloku.
PS: A taky mě baví:
........... relaxing at home with a nice drink and a beautiful sexy female :-)
.............. Zde na iDnes jsem již před lety začal pod značkou:
"paltt".