Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

DanielPuschman

7. 3. 2011 12:52
O Cikány ale nejde

Tohle je projev jiného problému - jde o cílenou pasivizaci. EU potřebuje pasivního a submisivního poddaného, ne aktivního a samostatného občana. K tomu slouží dlouhodobě provozovaná pasivizace, která se velmi dobře osvědčila v Sovětském svazu, který je pro EU vzorem. Provozuje se jen naštěstí pro nás jemnější formou. V tomto případě především výčitkami a obviňováním z toho, že někomu ubližujeme. Něco jako katolické mea culpa. S menšinami jako rekvizitou se tohle hraje nádherně.

Princip: jste špatní, krutí, sobečtí a především politicky nekorektní mizerové. Já vám řeknu, co máte dělat, a když budete hezky poslouchat, tak vás pochválím. A běda, když se opovážíte mě neposlouchat.

0 0
možnosti
OT

rarášek

7. 3. 2011 0:13
k čemu potřebují Romové český "rasismus" ?

Mám plno výhrad k tomu, jak je v zahraničí prezentován romský problém. Máte v mnohém pravdu. Ale píšete, že Romové se za stovky let pobytu v Čechách nic nenaučili. Skutečnost je taková, že Romové před 2. světovou válkou sice nebyli usazení, kočovali, ale živili se často řemeslem, pracovali s kovem ap.

Konce války se ale dožilo pouze několik desítek těchto romských rodin. Další Romové k nám poději přicházeli a přicházejí ze Slovenska, z Rumunska a podobně, často z velmi chudých poměrů.

Mně na tom zajímá jiná věc : všímám si toho, že postoj Romů ke "gadžům"je hodně negativní. Někdy mám pocit, že nám podsouvají pocity, jaké oni sami chovají  k "bílým".V souvislosti s tím, že často nejsou ochotni přijmout  zodpovědnost sami za sebe, je to téměř neřešitelné: jsou jako dospívající děti,silně negativistické, které jenom nesouhlasí a nadávají a přijímají(ne všichni!)Cítí se jako oběti, jakoby jim "bílá" společnost věčně dlužíla. Náš "rasismus" jim tak slouží jako alibi, proč nic nedělat. 

0 0
možnosti
FB

paltt

7. 3. 2011 18:23
Re: k čemu potřebují Romové český "rasismus" ?

Dekuji za pripominku. Nenapsal jsem, ze se nic nenaucili, ackoliv by to mohlo tak vyznet. Ale spis jde o jejich vycuranost. A o to, ze sami sebe vidi jako obeti. Obeti naseho ''gadzovskeho'' spiknuti proti nim, chudakum romum.

Dost podstatna otazka je, co by jim zbylo, kdyby se prislo na to, ze vlastne zadny takovy hrozny rasizmus ze strany ''gadzu'' neexistuje.

Ze se jedna vesmes o negativni zkusenosti, a o opatrnost pred dalsim prisunem dalsiho multikulturniho obohaceni.

Zkratka mate pravdu v tom, ze romove vidi vse tak jak to chteji videt, a nas hodnoti: ''Podle sebe soudim tebe''.

0 0
možnosti
L

lesicatko

6. 3. 2011 21:49
Zopar otazok

Ak zbavíte rodičov ich prav na deti, deti majú stale pravo byť vychovávané v rodine, kde vezmmete rodiny pre rómske deti ? Kto ich bude chcieť vychovávať ??

Ak ich umiestnite v ústavoch, nielenžee idete proti pravam tých detí , ale nezachraňujete ich - poškodzujete ich, viď rozbor sprav prave z ČR o 50 % kriminalite tých, čo boli v decákoch.

Prečo nie je v ČR inštitút profesionalneho rodičovstva, kde by mohli ísť deti aj počas sanácií rodiny a rodičia by na ne nestracali rodičovské prava ?

Prekvapuje ma, ked už vieme o neuspechu internatnych škol a rozbíjaní rodinných väzieb, že sa ešte najde niekto,kto to propaguje. Aká je úspešnosť sanácii rodín v ČR ?

0 0
možnosti
MC

greybeard-

6. 3. 2011 19:47
Matka příroda je mocná čarodějka

a tak to nechme na ní. Lidská společnost je založena na práci, za kterou jedinec dostává zaplaceno a za výdělek nakupuje věci, které potřebuje k životu. Pokud ZDRAVÝ jedinec nechce pracovat je to jeho rozhodnutí a jeho vůle a proto by společnost neměla zasahovat do jeho svobodného rozhodnutí a neposkytovat prostředky na jeho obživu. Co se stane? Daný jedinec zemře hlady a jeho rodina, kterou svým jednáním nezabezpečil zemře také. Je to přirozené a normální. V přírodě to tak funguje a nevím, proč by to mělo být v lidské společnosti jinak.  

0 0
možnosti
L

lesicatko

6. 3. 2011 21:50
Re: Matka příroda je mocná čarodějka

V prírode fungujú socialne väzby a nie peniaze...

0 0
možnosti
B

Brutvann

6. 3. 2011 19:23
Skvěle a pravdivě napsané !

Díky!!R^

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

6. 3. 2011 19:21
Každý je od přírody rasista.

Někdo více, někdo méně. I ten nejliberálnější multikulturalista by obrátil, kdyby mu dcera přivedla domů snědé, pokérkované individuum, jehož jedinou kvalifikací by byla eskamotáž s cizími peněženkami. I mě takto kdysi označili. Bylo to za to, že jsem si dovolil napsat, že se mi nelíbí hudba skupiny Gipsy CZ. Dodneška jsem na tohle označení hrdý. A udělejte to jako já. Nečilte se a pokud Vás někdo označil jako rasistu, tak se tak chovejte. Přesně podle hesla:" Tvrdíte, že jsem rasista? Tak přece nedopustím, abyste lhali."

0 0
možnosti
E

eightman

6. 3. 2011 20:04
Re: Každý je od přírody rasista.

To,co prezentuje spolek Gypsy.cz je hudba?

0 0
možnosti
MR

iluminat

6. 3. 2011 19:05
musime si nejak porozumet, nikdo nesmi byt prinucen zit

podle predstavy jinych, Cikani jsou kocovny narod, v genech to neni ale v gustu a tradici, nemame pravo jim to brat a chtit aby zili podle naseho, rano do prace, vecer brzo na kute, to kazdeho nebavi, a musime to respektovat.Ale respekt musi byt oboustrany, jinak se to zvrtne v teror. Cili cikani musi porozumet ze my vydelavame na to aby jsme se meli lepe, ne na to aby se meli lepe oni. Ze davky nepadaji z nebe, ani socialni zabezpeceni neni zadara, nekdo to platit musi - ti co makaji. Beloch pokud se rozhodne zit bez prace se stane bezdomovcem, a ma na to pravo, uz davno se je nezavira do vezeni. Cikani maji pravo nedelat ale nemaji pravo ocekavat ze je nekdo bude zabezpecovat.

0 0
možnosti
O

oloko

6. 3. 2011 21:12
Re: musime si nejak porozumet, nikdo nesmi byt prinucen zit

Pokud takto bude systém nastaven, tak proč neR^

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

6. 3. 2011 18:51
Slušný člověk a rasista to se navzájem nevylučuje

můžete být slušným člověkem a zároveň rasistou - anebo naopak, Krchňáku

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2860x
Jsem táta dvou dcer, tedy dle nich již skoro mladých slečen. Stále miluji svoji ženu. Smekám před ní, že to se mnou tak dlouho vydržela. Mám rád svoji rodinu, mám rád svoji vlast, mám rád českou krajinu a dobré lidi. Mám rád starou českou kuchyni a dobré víno (raději bílé, než červené) a mám rád táboření. Moje práce a koníčky mi zabírají skutečně hodně času, přesto bych se chtěl vyjádřit k dění v ČR, EU a ... osobně na stránkách bloku.
PS: A taky mě baví:
........... relaxing at home with a nice drink and a beautiful sexy female :-)
.............. Zde na iDnes jsem již před lety začal pod značkou:
"paltt".